Raoul Ehren ook assistent-bondscoach Belgische dames

Raoul Ehren, hoofdcoach van landskampioen Den Bosch, wordt ook assistent-bondscoach van de Belgische dames. Dat heeft de Belgische hockeybond bekend gemaakt. Ehren (45) vervangt bij de Red Panthers de vertrekkende Frank Wijbenga en wordt assistent van Niels Thijssen. 

Ehren verlengde onlangs zijn contract bij Den Bosch met twee jaar. Bij de Brabantse club staat hij inmiddels tien jaar aan het roer. In die periode won hij acht titels. Ehren was in 2017 een korte periode assistent-bondscoach van Sjoerd Marijne bij de heren van India tijdens de Hockey World League Final in Bhubaneswar.

Ehren treft begin juni vermoedelijk een groot deel van zijn Bossche speelsters als Nederland in het kader van de Pro League twee keer tegen België speelt. Datzelfde geldt voor Michel van den Heuvel, de coach van Bloemendaal, die assistent-bondscoach is bij de mannen van België.

‘Spannende tijden Belgische Hockey’

Adam Commens, High performance director van de KBHB, is enthousiast over de komst van Ehren. ‘In het kader van onze langetermijnvisie proberen we de kwaliteit van de mensen die onze nationale teams begeleiden, constant te verbeteren. Raoul beantwoordt volledig aan deze beschrijving, met een uitzonderlijk palmares als coach van het damesteam van Den Bosch met acht Nederlandse titels, maar ook internationaal als assistant-coach van India onlangs’, stelt Commens.

‘Dit zijn spannende tijden voor het Belgische hockey, met grote verwachtingen ten opzichte van de prestaties van onze Red Panthers’, vervolgt Commens. ‘We zijn ervan overtuigd dat Raoul ons kan helpen om succesvol aan deze verwachtingen te kunnen voldoen en kijken met ongeduld uit naar wat hij het team kan bijbrengen.’


3 Reacties

 1. vostammer

  Jammer dat hij dit doet. Ik snap wel dat hij zijn succes wil vermarkten en fiks extra wil verdienen, maar Raoul is volstrekt ongeschikt als 2e viool. Buiten dat spreekt hij nauwelijks Frans en rommelt het in de Belgische dames selectie.

  1. jappiekrekel

   Waarom jammer ?

 2. rudi wortmann

  nou, nou. Ik denk dat een heel integere en professionele coach is. Hoofdcoach of assistent zijn twee verschillende functies maar deze hebben ook heel veel gemeen. Lostammer verklaar je uitspraak eens.


Wat vind jij? Praat mee...