Rizwan, Smith, Hinch en Bray op Commonwealth Games

Hoofdklasseteams met spelers uit de landen van de oude Britse Gemenebest – ‘Commonwealth’ genoemd – zullen de komende weken flink verzwakt zijn. Het hockeytoernooi van de Commonwealth Games wordt van 5 tot 14 april aan de Australische Gold Coast gespeeld.

De Pakistaan Muhammad Rizwan van Oranje-Rood, de Zuid-Afrikaan Austin Smith van Den Bosch, de Engelse spits Sophie Bray van Kampong en de Engelse keepster Maddie Hinch van SCHC zijn de meest in het oog springende namen uit de Hoofdklasse die de Commonwealth Games spelen. Muhammad Rizwan is de nieuwe aanvoerder van Pakistan onder leiding van coach Roelant Oltmans, die onlangs werd benoemd. Rashid Mehmood – de andere Pakistaanse hockeyer van Oranje-Rood – heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de Commonwealth Games.

Ryan Crowe, die in de winterstop vertrok bij Almere, speelt voor Zuid-Afrika. De Schot Kenny Bain zal de komende weken worden gemist bij overgangsklasser Hurley. Door de deelname van Canada moet SCHC verdedigster Natalie Sourisseau missen en hdm keepster Lauren Logush.

Maddie Hinch bij SCHC. Foto: Willem Vernes

Max Caldas is aanwezig bij de Commonwealth Games

Bij de mannen spelen onder andere Pakistan en Maleisië de Commonwealth Games, teams die bij het WK in India aan het einde van het jaar bij de Oranje Heren in de poule zijn ingedeeld. De Nederlandse bondscoach Max Caldas zal aanwezig zijn om deze teams te scouten. Ook sterke teams als wereldkampioen Australië, India en Engeland spelen de Commonwealth Games.

Er doen meer dan 6.600 atleten uit 71 Gemenebest landen mee aan de Commonwealth Games. Het hockeytoernooi zal in het Gold Coast Hockey Centre in Labrador aan de Australische oostkust – net onder Brisbane – worden gespeeld. Het hockeycomplex is vorig jaar voor 16,5 miljoen dollar gerenoveerd.


4 Reacties

 1. patrick-kl

  Ga maar weer lekker zeuren HHcv

 2. robvisser

  Dat heb je nu eenmaal als je buitenlandse spelers haalt. De teams zullen daarmee rekening hebben gehouden. Met name Engelse spelers/speelsters zijn behoorlijk verbonden met hun eigen land en kunnen moeilijk zonder. Even naar Engeland is ook niet moeilijk vanuit Nederland, maar ik heb het gevoel dat iemand als Maddie Hinch daar vijf dagen per week doorbrengt. Het lijkt me niet ideaal voor SCHC, al is ze geen veldspeler natuurlijk.

 3. lynnBosman

  Ik neem aan dat daar rekening megehouden is inderdaad. Aangezien Kampong nergens meer om speelt en veilig is zal het gemis van Bray geen rol spen mbt halen play offs of veilig spelen. Vond Knijff een prima 2e keepster, voor SCHC vooral te hopen dat DVDH weer beter is. De Canadese verzorgt wel de stop van de strafcorner, die eindelijk lekker liep dus dat is wel zuur.

 4. robvisser

  @lynnBosman Eens. Knijff heeft het prima gedaan en het is ergens wel zonde, ook voor NL hockey, dat ze moet wijken voor Maddie Hinch. Een keepster als Knijff zou eigenlijk iedere week moeten spelen. En Sophie Bray draait geen topseizoen bij Kampong. Ik denk dat ze ook zonder haar in staat zijn aansprekende resultaten te halen. Komend weekend tegen Amsterdam uit zal Kampong het wel lastig krijgen.


Wat vind jij? Praat mee...