Robbert Kemperman schiet Dabang Mumbai naar finale HIL

Zondag is de Nederlandse inbreng in de finale van de Hockey India League (HIL) groot. Zowel de Kalinga Lancers met Billy Bakker als de Dabang Mumbai met Robbert Kemperman en Sander de Wijn wisten zaterdag hun halve finale te winnen.

In de eerste halve finale in Chandigarh namen de Kalinga Lancers het op tegen de Uttar Pradesh Wizards, het team met de Nederlandse internationals Sander Baart en Seve van Ass. Op een 2-2 stand scoorde Amsterdam-aanvoerder Bakker een schitterend velddoelpunt. Hij draaide zich vrij en schoot de bal mooi in de touwen. Daarvoor kreeg hij na afloop ook de ‘Goal of the Match Award’ voor.

Shoot-outs

Helaas voor de Lancers scoorden de Wizards een paar minuten voor tijd – na een verdedigingsfout – via Akashdeep Singh de gelijkmaker. Zenuwslopende shoot-outs volgden. Sander Baart had de winnende shoot-out op z’n stick, maar miste. De Duitser Moritz Fürste miste zelfs twee keer een shoot-out voor zijn Kalinga Lancers. Uiteindelijk was het na ieder acht shoot-outs 4-3 voor de Lancers, die daarmee net als vorig jaar de finale spelen van de Hockey India League.

Robbert Kemperman

Vreugdesprong bij Robbert Kemperman na zijn schitterende backhand.

Seve van Ass en Sander Baart moeten dus zondag om de derde plaats spelen. Robbert ‘Mister Backhand’ Kemperman en Sander de Wijn (Kampong) mogen zich wel opmaken voor hun eerste titel in India. Beide spelers waren belangrijk in de overwinning tegen de Delhi Waveriders. Bij een strafcorner gaf De Wijn de bal aan Kemperman, die ver buiten de cirkel stond. Die nam de bal aan en deed wat hij als beste kan, namelijk snoeihard met z’n backhand schieten. De vuurpijl zat en daarmee was het in het tweede kwart 2-0 (velddoelpunt telt dubbel in de HIL) voor de spelers van Dabang Mumbai, die ook bovenaan eindigden in de competitie. Ondanks kansen op een grotere voorsprong bleef het bij 2-0 en daarmee speelt het team onder leiding van aanvoerder Florian Fuchs (Bloemendaal) hun eerste finale in de HIL.

De livestream en samenvattingen van de wedstrijden zijn hier te vinden. De finale is zondag om 19:20 Indiase tijd (NL tijd 14:50).


Wat vind jij? Praat mee...