Roelant Oltmans stapt op als bondscoach van Pakistan

Roelant Otmans (64) is per direct opgestapt als bondscoach van de mannen van Pakistan. Dat melden diverse Pakistaanse media. De Nederlandse coach vindt dat de omstandigheden onvoldoende zijn om goed te kunnen presteren met het nationale elftal. Oltmans was pas sinds begin dit jaar bondscoach van het Aziatische land en had een contract tot en met de Spelen van 2020 in Tokio.

Oltmans laat in zijn ontslagbrief aan de Pakistaanse hockeybond weten dat hij volledig verantwoordelijk is voor de prestaties van het Pakistaanse team. ‘Maar ik heb het gevoel dat de huidige omstandigheden geen omgeving creëren waarin we het beste uit het team kunnen halen’, aldus Oltmans, die ook niet het idee heeft dat de Pakistaanse hockeybond die omstandigheden kan veranderen.

Lof voor progressie

Oltmans was aangesteld om het Pakistaanse hockeyteam weer een woordje mee te laten spreken in het internationale hockey. Op de Champions Trophy in Breda, in juni van dit jaar, werd Pakistan weliswaar zesde en laatste, maar Oltmans en zijn mannen oogsten lof over de progressie in het spel. Tijdens de onlangs gehouden Asian Games, dat als kwalificatie gold voor de Olympische Spelen, werd het team van Oltmans in de halve finale uitgeschakeld door de latere winnaar Japan.


6 Reacties

 1. JaapSuyk

  Waarschijnlijk zijn laatste klus geweest en ik ben getuige geweest van een lange en zeer indrukwekkende carriere. Bijzonder jammer dat het zo eindigt. India en Pakistan (2x) op zijn CV zijn mooie successen geweest.

 2. bstraver

  “Terug naar Oegstgeest” ... 🙃

 3. robvisser

  Er is weinig eer te behalen aan coach zijn in dat soort landen, hetzelfde geldt voor India. Organisatorische chaos en meestal wanbestuur bij de hockeybonden. Geen solide basis om in te werken.

 4. frank-hagemans

  Een andere oorzaak kan zijn dat deze landen geen spelersinfrastructuur zoals Nederland ken met veel jeugd. Op internationale jeugd ( tot 21 )toernooien zijn weinig successen uit India en Pakistan te melden. Dat komt mede door te weinig kunstgrasvelden voor jeugd.

 5. JaapSuyk

  India is wereld kampioen Onder 21 en in India zijn er veel academies. Hun nationale academy gaat meedoen aan de Maleisische hockeyleague waar vorig jaar Valentin Verga nog aan meedoet. Dus zo slecht doet India het niet. Pakistan is een ander verhaal met een andere economie.

 6. JoostS

  Zou toch fantastisch zijn als hij al zijn kennis ervaring zou delen met ons in Nederland


Wat vind jij? Praat mee...