Roelant Oltmans vindt snel onderdak bij Maleisië

Roelant Oltmans heeft anderhalve week nadat hij opstapte als bondscoach van Pakistan alweer een nieuwe klus: bondscoach van de mannenploeg van Maleisië. Oltmans is vandaag gepresenteerd als opvolger van Stephen van Huizen, een Maleisiër met Nederlandse voorouders. 

Oltmans (64) vertrok bij Pakistan al na een half jaar omdat de bond van het Aziatische land volgens hem niet de financiële middelen heeft om de ambities waar te maken. ‘Ze willen echt wel’, liet Oltmans aan hockey.nl weten.

Maleisië is de nummer twaalf van de wereldranglijst. De nieuwe ploeg van Oltmans heeft zich geplaatst voor het WK dat eind dit jaar in het Indiase Bhubaneswar wordt gespeeld. Maleisië treft daar in de poulefase de Oranje Heren. De andere ploegen in de poule zijn Duitsland en Oltmans’ oude team Pakistan.


8 Reacties

 1. mickh

  Oltmans is een `sletje`, in de goede zin van het woord dan...;)

 2. Runa Honig

  Follow the Money, een soort dick advocaat van het hockey.

 3. ruurdjanrauwerda

  Oltmans is een zware professional en de Pakistaanse hockeybond blijkt nog niet in staat met iemand van zijn kaliber duurzaam om te kunnen gaan. Als je als organisatie professionele medewerkers aantrekt, moet je ook een professionele werkgever zijn. Of dat snel worden door goed te luisteren.

  1. Runa Honig

   Ik zou zeggen hockeyvader: welcome to the real world!

 4. mickh

  `Sletje` Oltmans was de 1e hockey professional van Nederland; destijds zeer `not done`....Enfin, staat hij daarmee overigens in dat Guinness Record boek?

 5. ruurdjanrauwerda

  @runahonig: welcome to the world of professional sports coaching, different ball game!

 6. vostammer

  Als hij straks weer weggestuurd wordt door gebrek aan resultaten zal het wel weer niet aan hem liggen zeker?

 7. michver

  Volgens mij heb je nog steeds niet door dat hij niet is weggestuurd bij Pakistan he vostammer?


Wat vind jij? Praat mee...