Round-up Champions Trophy 2016 – Dag 3: Duitsers nog zonder zege

De Champions Trophy Heren is vrijdag 10 juni van start gegaan. In het Queen Elizabeth Olympic Parc in Londen speelden Duitsland, India, België, Zuid-Korea, Groot-Brittanië hun 1e van 6 wedstrijden. De 6 landen nemen het allemaal 1 keer tegen elkaar op, om vrijdag de 17e, op basis van hun ranking in de poule, de finaleduels af te werken.

Duitsland wacht na 3 speelronden nog altijd op de 1e zege en dat is op zijn minst opvallend te noemen. Onze oosterburen verzamelden pas 2 punten uit 2 remises. België pakte tegen het tot vandaag nog ongeslagen India de 1e overwinning. Australië won weer en voert de poule inmiddels fier aan. Zuid-Korea is na de flitsende openingswedstrijd, door 2 nederlagen afgedaald naar een 5e plek.

Zuid-Korea – Groot-Brittannië 1-4 (1-2)

De Britten pakten in hun 3 wedstrijd van het toernooi hun 1e zege, zij waren veel sterker dan Zuid-Korea. Aan het eind van Q1 schoffelde de Koreaanse keeper Doopyo Hong Barry Middleton onderuit, die anders vrij had kunnen uithalen. De meer dan terechte strafbal werd door Ashley Jackson onberispelijk hard in de rechterkruising gepusht. De 0-2 was een beauty van een aanval opgezet door David Ames. Diezelfde Ames gaf een voorzet met zijn backhand zo precies, dat naamgenoot David Condon zo de bal kon binnenglijden. De rake strafcorner van de Koreanen was overigens ook niet verkeerd. Via de ouderwetse trictrac kwam de bal bij Seungju You, die hard raak pushte vanaf de strafbalstip. Na rust waren de Britten veel sterker, maar drukten het verschil slechts in 2 doelpunten uit.

Duitsland – Australië 3-4 (3-2)

Duitsland kwam 2-0 voor én ging met een 3-2 leiding tegen Australië de rust in, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen tegen de nummer 1 van de wereld. Florian Fuchs opende de score voor onze oosterburen uit een strafcorner en was ook verantwoordelijk voor de treffer op slag van rust. De Kookaburras kwamen dankzij een rake strafcorner van Blake Govers langszij en via nog een korte hoekslag van Aran Zalewski pakten ze een voorsprong, die zij niet meer uit handen gaven. De Duitsers hebben als enige dit toernooi nog geen duel gewonnen.

België – India 2-1 (1-1)

De Belgen boekten de 1e zege, India werd met 2-1 verslagen. De Indiërs verliezen dit toernooi voor het eerst blijken dus niet in staat hun knappe overwinning op Groot-Brittannië goed gevolg te geven. De Red Lions kwamen 5 minuten voor de pauze op voorsprong dankzij de 1e succesvolle strafcorner van deze editie van de Champions Trophy. Alexander Hendricks was de doelpuntenmaker, nog altijd bij afwezigheid van de 1e keuzes bij de Belgen Tom Boon en Loïck Luypaert. In de laatste minuut voor rust maakte Devindar Walmiki gelijk voor India. Jérôme Truyens besliste de wedstrijd via een razendsnel uitgevoerde counter.

25. Alexander Hendrickx (sc) 1-0
30. Devindar Walmiki 1-1
44. Jérôme Truyens 2-1

10 juni Poule 17:00  Duitsland – India 3-3
10 juni Poule 19:00  België – Zuid-Korea 0-2
10 juni Poule 21:00 Groot-Brittannië – Australië 0-0
11 juni Poule 15:00 Duitsland – België 4-4
11 juni Poule 17:00 India – Groot-Brittannië 2-1