Round-up EK U21 (D): Spanje verslaat Rusland, ruime zege JOD

Op de tweede dag van het EK U21 in Valencia kwamen de Jong Oranje Dames in actie. De titelverdediger had geen kind aan Frankrijk. Het werd 6-0. Gastland Spanje boekte de tweede zege van het toernooi. Na de 3-1 op Frankrijk op zaterdag was zondag Rusland het slachtoffer van de dadendrang van de Spaanse ploeg: 4-2

Spanje-Rusland 4-2 (2-2)

Net als tegen Frankrijk had Spanje moeite om de wedstrijd te ‘killen’. De ploeg had met name in het derde kwart de kansen om afstand te nemen van Rusland, maar pas in het laatste kwart wist Spanje het verschil te maken.

De Russinnen waren na zes minuten op voorsprong gekomen, nadat Spanje al twee kansen onbenut had gelaten. De eerste strafcorner van het duel was meteen raak. De flats van Viktoriia Chepurnova werd via Mariia Bordolimova in het doel getipt.

Spanje draait score om

Vlak voor het einde van het eerste kwart viel de Spaanse gelijkmaker. Een actie van Patricia Alvarez werd afgestopt, maar ze kreeg de bal terug van Laura Barrios en sloeg binnen. In het tweede kwart nam Spanje een voorsprong. De bal werd slecht verwerkt door de Russische verdediging, waarna de bal werd opgepakt door Laura Barrios. Haar inzet smoorde enigszins waarna Isabel Zaldua alert reageerde: 2-1.

Balverlies in de Spaanse defensie leidde tot de Russische gelijkmaker. Svetlana Eroshina probeerde tot drie keer toe de Spaanse keepster te passeren, waarna Bordolimova de rebound oppikte en in het dak van het doel schoot.

Na rust was het voor de Russische ploeg een kwestie van overleven. Een gele kaart voor Alina Khalimova zorgde ervoor dat de Spaanse ploeg hevig aandrong. Het leidde tot een aantal kansen. Julia Strappato schoot voorlangs en een bal werd voor de Russische doellijn door een verdedigster gered.

Kansen voor Rusland

De gemiste kansen leken Spanje duur te komen te staan toen Rusland goed aan het vierde kwart begon. Eroshina zag haar schot gestopt door de Spaanse keepster en Anna Golubeva schoot maar net naast.

De eerste kans van Spanje in het laatste kwart was meteen raak. Alvarez verschalkte de Russische keepster met de backhand. Het duel viel definitief in het slot toen Spanje een strafbal kreeg toegewezen die door Barrios werd benut. Eroshina kreeg nog een mogelijkheid om de spanning nog in wedstrijd terug te brengen, maar haar backhand leverde niet meer dan een lange corner op.