Round-up HWL: Argentinië plaatst zich voor de finale

Argentinië heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de HWL in Rosario. Het thuisland won de halve finale tegen China met 1-0. In de eindstrijd is Nieuw-Zeeland zondag de tegenstander. De Black Sticks wonnen met 1-2 van Duitsland. Groot-Brittannië won in de strijd om de 7e plaats met 5-1 van Zuid-Korea.

Argentinië – China 1-0 (1-0)

In de groepsfase had Argentinië nog met 3-1  verloren van China, waardoor het als laatste was geëindigd in de groep. Maar in de halve finale namen Las Leonas revanche op de Aziaten. De ploeg van bondscoach Gabriel Minadeo won met 1-0.

Het doelpunt viel al in de 7e minuut. Uit een strafcorner tipte Maria Pilar Campoy de 1-0 binnen. Die klap kwamen de Chinezen de rest van de wedstrijd niet meer te boven. Gesteund door het fanatieke publiek vocht Argentinië zich naar de overwinning. Daardoor staat het thuisland zondag toch in de finale. Wie had dat na de poulefase gedacht?

7. Maria Pilar Campoy 1-0 (sc)

Duitsland – Nieuw-Zeeland 1-2 (0-2)

Afgelopen donderdag wonnen de Duitsers nog op z’n Duits van Australië, maar tegen Nieuw-Zeeland hadden ze zo’n truc niet in petto. De Black Sticks boekten een 1-2 overwinning en plaatsten zich daardoor voor de eindstrijd. Duitsland moet genoegen nemen met de strijd om de derde plaats.

Na 10 minuten ging Duitsland gruwelijk in de fout. Janne Müller-Wieland speelde de bal zomaar vanaf de achterlijn, dwars door het midden, naar Rose Keddell van Nieuw-Zeeland. Die stond meteen oog in oog met de Duitse keepster en legde de bal breed, waarna Kirsten Pearce het karwei kon afmaken: 0-1.

Nog voor rust maakte Liz Thompson er 0-2 van door een strafcorner raak te pushen. In het 3e kwart schreef Eileen Hoffmann namens Duitsland de aansluitingstreffer op haar naam. Ze was er als de kippen bij om een rebound na een strafcorner binnen te schieten. Maar hoewel er toen nog 24 minuten op de klok stonden, slaagden de Duitsers er niet in de gelijkmaker te forceren. Het bleef 1-2.

9. Kirsten Pearce 0-1
25. Liz Thompson 0-2 (sc)
36. Eileen Hoffmann 1-2 (sc)

Groot-Brittannië – Zuid-Korea 5-1 (2-0)

De Britten waren heer en meester tegen de Zuid-Koreanen, die vrijwel de hele wedstrijd op hun eigen helft vastgenageld stonden. Nicola White maakte na 10 minuten de openingstreffer. Ze dook op voor de keeper van Zuid-Korea en jaste de bal door haar benen het doel in. Op slag van rust maakte Ellie Watton er 2-0 van. Het was voor haar een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te tippen.

Na rust kwam Groot-Brittannië al snel op 3-0 door Hannah MacLeod. In het laatste kwart maakte White haar 2e treffer, dit keer uit een strafcornervariant. Helen Richardson-Walsh tekende vlak voor tijd voor de 5-0 door een strafbal te benutten. Hye Lyoung Han maakte daarna nog een eretreffer voor Zuid-Korea: 5-1.

9. Nicola White 1-0
29. Ellie Watton 2-0
33. Hannah MacLeod 3-0
48. Nicola White 4-0 (sc)
58. Helen Richardson-Walsh 5-0 (sb)
58. Hye Lyoung Han 5-1