Round-Up HWL: India en België door naar laatste 4

Kwartfinales HWL Final

Nadat Nederland en Australië zich woensdag in Raipur al plaatsten voor de kwartfinales van de HWL Final in Raipur, veroverden donderdagavond gastland India en België de laatste 2 plekken bij de laatste 4. India deed dat, verrassend, ten koste van Groot-Brittannië. België versloeg Argentinië met 2-1.

Groot-Brittanië – India (1-2)

In een uitverkocht stadion versloeg India vanavond in Raipur Groot-Brittanië met 2-1. Het spel van India liet zich in de groepsfase kenmerken als zeer wisselvallig en van de 3 duels werden er 2 verloren en 1 gelijkgespeeld. Het thuisland had tot aan het treffen met de Britten ook nog maar 2 keer gescoord, maar bondscoach Roelant Oltmans gaf vanaf het begin van het toernooi nadrukkelijk aan dat zijn mannen er pas in de kwartfinale echt moesten staan.

En dat deed het gastland vandaag, waardoor zij zich met slechts 1 gewonnen duel uit 4 wedstrijden schaarden bij de laatste 4 van de HWL Final. Voor Groot-Brittannië geldt het omgekeerde verhaal. In de groepsfase waren de Britten de meest productieve ploeg  met 11 treffers en speelden ze het publiek van de banken met een attractieve, aanvallende speelstijl. Maar in de halve finale maakten ze geen moment echt aanspraak op de zege.

Het eerste kwart ging nog gelijk op. Beide ploegen zochten de aanval en het duel was, ondanks dat grote kansen uitbleven, zeer aantrekkelijk om naar te kijken. In het 2e kwart ontplofte het stadion toen Raghunanth Vokkaliga voor India scoorde. De Britse coach Bobby Crutchley stuurde zijn mannen naar voren, maar het waren hierna opnieuw de Indiërs die doel troffen. Talwinder Singh was ditmaal degene die werd bejubeld door de 4000 aanwezige Indiërs.

8 minuten voor het laatste fluitsignaal werd dan eindelijk de Engelse drang naar voor beloond. Simon Mantell scoorde vanuit een strafcorner de 1-2. In de dying seconds leek het er even op alsof de wedstrijd verlengd zou gaan worden met shoot-outs. Maar de ingeslagen Britse strafcorner strandde op de doellijn. India viert feest en mag zich opmaken voor een duel tegen onze Zuiderburen.

19′ Raghunath Vokkaliga   0-1 (sc)
39′ Talwinder Singh  0-2
52′ Simon Mantell  1-2  (sc)

Argentinië – België (1-2)

Na een fysiek hard duel, waarin 2 gele en 2 groene kaarten werden uitgedeeld, trok uiteindelijk België aan het langste eind en legden zij beslag op de laatste kwartfinale plaats.

Nog voor rust namen de Belgen een comfortabele 2-0 voorsprong en hadden de Argentijnen weinig in te brengen. Na rust schakelden de Argentinië op, moest België in de achteruit en mocht Gonzalo Peillat al vroeg in het derde kwart tot 3 keer toe aanleggen voor zijn geliefde strafcorner. De specialist pur sang, die dit toernooi al 6 keer scoorde, zag zijn pogingen strandden op de Belgische defensie.

5 minuten later lag de bal toch achter de doelman Vincent Vanasch, nadat Augustin Mazilli een gigantische fout van de Belgische verdediger Loïck Luypaert afstrafte. Het slotoffensief van de Argentijnen leverde geen goal meer op en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter gingen bij de Belgen de handen in de lucht.

22′ Alexandre Hendrickx 0-1
25′ Sebastien Dockier 0-2
42′ Agustin Mazzilli 1-2

Resterend Programma HWL FINAL

Halve Finales

Vrijdag – 4 december
14:00    Nederland – Australië
Zaterdag – 5 december
14:00    India – België

De wedstrijd Nederland-Argentinië wordt LIVE uitgezonden op nos.nl. De winnaars van de halve finales spelen zondag om 14:00* de finale van de HWL Final.