Round-up HWL: Kookaburras te sterk voor Oranje

Halve finales HWL Final

Australië – Nederland (3-2)

Nederland is vrijdag in de halve finale van de HWL Final in Raipur uitgeschakeld door Australië. In het Sardar Vallabhbhai Patel International Hockey Stadium toonde de nummer 1 van de wereld zich net iets beter dan de nummer 2: het werd 3-2 in een spannend en kwalitatief hoogstaand duel.

8′ Dylan Wotherspoon   1-0
22′ Daniel Beale   2-0
29′ Constantijn Jonker   2-1
33′ Mirco Pruyser   2-2
42′ Matt Gohdes

Lees hier het volledige wedstrijdverslag: Oranje strijdend ten onder tegen Australië

En bekijk de interviews:
Max Caldas neemt zijn pet af voor Australië
Stockmann: ‘Het is positief dat we ons terugknokten’
Jamie Dwyer trots op 350e cap voor Australië
Van der Linden: ‘Het brons is van ons’

Zaterdag om 14:00 neemt gastland India het in de tweede halve finale op tegen België. De verliezer van dit duel zien we zondag, eveneens om 14:00 LIVE op nos.nl, terug in het duel met Nederland om brons. De winnaar van India-België zien we vanzelfsprekend terug in de finale, zondag om 16:15.

Verliezers kwartfinales

Groot-Brittannië – Argentinië (2-4)

Nadat de Britten in de groepsfase indruk maakten en zich de productiefste ploeg van de HWL Final mochten noemen, ging het daarna mis. In de kwartfinale werd verloren van gastland India (1-2) en ook de wedstrijd tegen Argentinië eindigde in mineur voor de ploeg van coach Bobby Chrutchley.  De Argentijnen wonnen met 4-2 en legden zo in Raipur beslag op de vijfde plek in de HWL Final.

5 van de 6 goals van vanavond kwamen voort uit strafcorners en hoe kan het dan ook anders dan dat de Argentijn Gonzalo Peillat zijn naam weer meermaals op het scorebord schoot. De strafcornerspecialist scoorde twee maal en verstevigde zijn nummer 1-positie op de topscorersranglijst. Peillat staat nu op 8 treffers, waar de nummer 2 van de ranglijst, de Brit Simon Mantell, op gepaste afstand volgt met 4 treffers.

5′  Pedro Ibarra    0-1
14′  Gonzalo Peillat   0-2
17′  Pedro Ibarra   0-3
50′  Simon Mantell   1-3
54′  Gonzalo Peillat   1-4
57′  Phil Roper   2-4

Zaterdag om 16:15 spelen Duitsland en Canada nog tegen elkaar om plek 7 en 8 als de andere verliezers van de kwartfinales.
Kijk voor uitgebreide statistieken van de HWL Final op de site van de FIH.


Wat vind jij? Praat mee...