Round-up HWL: Oranje overtuigend door en Peillat is de man

Op de vierde dag van de HWL Finale in Raipur betraden de vier landen van Poule B het veld voor hun laatste groepsduel. Nederland nam het voor volle tribunes op tegen gastland India en de Argentijnen traden aan tegen Duitsland.

Poule B

Nederland – India (3-1)

De Oranje Heren wonnen maandagavond overtuigend van India met 3-1 en verzekerden zich daarmee met 7 punten uit 3 duels van de eerste plaats in Poule B. Met die plek in handen mag Nederland nu woensdag aantreden in de kwartfinales tegen de nummer laatst van Poule A.

Hoogstwaarschijnlijk wordt dat Canada, aangezien zij nog altijd puntloos onderaan staan en het morgen in hun laatste groepsduel moeten opnemen tegen één van de grote favorieten voor de titel, Australië.

Voor Robert van der Horst was het duel met India een hele bijzondere. De aanvoerder van Oranje mocht in Raipur zijn 250e cap bijschrijven.

36′ Mink van der Weerden  (1-0) sc)
43′ Mirco Pruyser  (2-0)
47′ Chinglensana Kangujam (2-1)
54′ Roel Bovendeert  (3-1)

Bekijk hier de eindstand in Poule B en lees het volledige wedstrijdverslag van Nederland-India.

En bekijk de interviews:
Max Caldas na India: ‘We stonden als een huis’
Van der Horst over 250e cap: ‘Het kan niet mooier’
Oltmans verbaasd over aanhoudende wisselvalligheid India

Argentinië – Duitsland (3-1)

Wederom aan de hand van uitblinker Gonzalo Peillat won Argentinië maandagavond het laatste groepsduel van Poule B met 3-1 van Duitsland.
Daarmee eindigen de Argentijnen als 2e in de poule achter Nederland, maar voor Duitsland en India.

Voor Duitsland is de HWL Final in Raipur vooralsnog nog een kwelling. Met de nieuwe coach  Valentin Altenburg aan het roer kwamen de Duitsers in de eerste drie duels van het toernooi niet verder dan 2 gelijke spelen, tegen Nederland (0-0) en India (1-1) waardoor het nu derde eindigt in de poule en in de kwartfinale gekoppeld gaat worden aan de nummer 2 van  Poule A.

Gonzalo Peillat is tot nu toe de grote man van de HWL Final in Raipur. Met 6 treffers in 3 duels neemt de strafcornerspecialist, die in de Hoofdklasse uitkomt voor HGC, het leeuwendeel van de totale Argentijnse productie (8) op zich én mag hij zich tot dusver de topscorer van het toernooi noemen. Dinsdagochtend publiceren we een interview met deze sterspeler van het Argentijnse elftal.

17′ Gonzalo Peillat (1-0)
26′ Niklas Wellen (1-1)
50′ Matias Peredes (2-1)
51′ Gonzalo Peillat  (3-1)

Bekijk hier de eindstand in Poule B


Wat vind jij? Praat mee...