Round-up WK-21: Canada neemt rode lantaarn mee naar huis

Op het WK onder 21 jaar in Potchefstroom werkte Jong Oranje toe naar de halve finales, die zondag op het programma staan. Ondertussen streden zes andere teams in het achterveld om een zo hoog mogelijke klassering. Voor Canada is dat geen succes geworden: na een nieuwe nederlaag eindigen de Noord-Amerikanen als laatste.

Canada – Uruguay 1-4
’33 0-1 Oliveros (sc)
’36 0-2 Civetta
’46 0-3 Civetta (sb)
’55 0-4 Ruibal
’59 1-4 Berger
Om even met een understatement te beginnen: het is niet het toernooi van Canada. De winnaar van de Pan-Amerikaanse Cup onder 21 jaar, beleeft een uiterst teleurstellend WK. Beter gezegd: beleefde, want voor de ploeg van coach Beagan Jenn zit het toernooi erop. Canada verloor van Uruguay, dat na rust het verschil maakte en uitliep naar een 4-0 voorsprong. Jenna Berger redde de eer nog, maar kon de laatste (vijftiende) plek niet meer voorkomen. Uruguay mag nog op voor plek dertien.

Zimbabwe – Oostenrijk 0-1
’55 0-1 Bauer
Vijf minuten voor tijd velde Katharina Bauer het vonnis over Zimbabwe. De Oostenrijkse voorkwam daarmee dat haar team, dat veel meer corners kreeg dan Zimbabwe, opnieuw shoot-outs moest nemen. Oostenrijk, de ‘reserve van de reserve’ op dit WK, houdt daardoor zicht op plek negen. Zimbabwe, dat in de groepsfase met 18-0 werd geveegd door Nederland, kan hoogstens nog elfde worden.

Ierland – Maleisië 2-1
’14 1-0 Kelly
’47 1-1 Zulkilfi
’60 2-1 Perdue
Nog een latere beslissing viel er bij het duel tussen Ierland en Maleisië. De Ieren kwamen al in het eerste kwart op voorsprong, maar dankzij een treffer van de Maleise Nuramirah Zulkilfi maakte heel Potchefstroom zich op voor een shoot-out-toetje. In de dying seconds bezorgde Caoimhe Perdue haar land met een rake corner toch de volle buit. Gevolg: Ierland strijdt tegen Oostenrijk om plek negen. Maleisië sluit het toernooi af tegen Zimbabwe.

 


Wat vind jij? Praat mee...