Round-up WK-21 dag 3: Feest bij India na stunt tegen Duitsers

Na twee ruime zeges (9-0 en 11-0) genoten de Jong Oranje Dames van een dikverdiende rustdag. Maar uiteraard kwamen er wel een heleboel ander ploegen in actie op het terrein van de North West University in Potchefstroom. Zo stuntte India tegen Duitsland en pakte Argentinië weer de volle buit. 

Maleisië – Wales 3-3
’15 1-0 Martin
’24 1-1 Howell (sc)
’34 2-1 Zulkilfi (sc)
’38 3-1 Zulkilfi
’52 3-2 Hill
’54 3-3 Preston

Sensatie op de vroege morgen. Potchefstroom was amper bekomen van een stormachtige nacht – regenbuien, onweer en her en der stroomuitval – toen Maleisië en Wales voor veel vermaak zorgden. De Aziaten, een dag eerder met 10-0 geveegd door Duitsland, leken op weg naar een soepele zege. Totdat Wales in de laatste twintig minuten gas gaf. Treffers van Jessica Hill en Cerys Preston bezorgden de Britten het eerste punt van dit toernooi. Ook Maleisië – dat veel vaker in de vijandige cirkel kwam – is van de nul af, maar zal hier absoluut niet tevreden mee zijn.

India – Duitsland 2-1
‘2 1-0 Lalremsiami (sc)
’25 2-0 Mumtaz (sc)
’57 2-1 Bleuel

India en Duitsland maakten er zondagochtend een heerlijk duel van in Potchefstroom. Titelfavoriet Duitsland moest echter al snel even slikken toen de Indiërs meteen trefzeker waren uit de eerste strafcorner. Het werd later nog pijnlijker voor Duitsland – de ploeg die een paar weken geleden in de Pro League speelde tegen het ‘grote’ India – toen de Aziaten opnieuw scoorden uit een corner. Duitsland tekende vlak nadat het de keeper inruilde voor een extra veldspeler, nog voor de aansluitingstreffer, maar kwam niet dichterbij. Door de overwinning is India na twee winstpartijen al zeker van de kwartfinale.

Oostenrijk – Uruguay 0-1
’55 0-1 Vidal (sc)
Uruguay, dat het nog zo goed deed tijdens de Pan American Cup, won ternauwernood van Oostenrijk. De ploeg die werd opgeroepen als reserve van de reserves (na de afzeggingen van Australië, Nieuw-Zeeland en België), pakte bijna een punt. Manuela Vidal voorkwam puntenverlies voor Uruguay, toen haar ploeg aanlegde voor de tweede corner van de wedstrijd. Pas vijf minuten voor tijd verdween daardoor de brilstand van het scorebord.

Zuid-Korea – Argentinië 0-2
‘4 0-1 Pacheco
’23 0-2 V. Raposo (sc)

Argentinië had dankzij de vroege treffer van goalgetter Daiana Pacheco – haar vierde alweer in Potchefstroom – een prima start tegen Zuid-Korea. Na de rake corner van zilveren olympiër Valentina Raposo was de wedstrijd na 23 minuten eigenlijk al gespeeld. Argentinië pakte daardoor de tweede driepunter van dit toernooi, maar liet na de score verder uit te bouwen.

 


1 Reactie

  1. robvisser

    Het was zeker een stunt van India, al was het resultaat echt geen faire reflectie van de wedstrijd. De Duitse dames hebben een beter team maar de Indiase dames zijn wel heel behendig en technisch goed onderlegd en ze zijn erg rap in de omschakeling. Er tekent zich een mooie kwartfinale af tussen Duitsland en Argentinië, op zich niet ongunstig voor Nederland.


Wat vind jij? Praat mee...