Round-up WK-21: Duitsland met monsterscore naar de eindstrijd

Duitsland is dinsdag in de finale van het WK onder 21 jaar in Potchefstroom de tegenstander van Nederland. De ploeg met olympiërs Jette Fleschütz en Pauline Heinz gaf Engeland in de halve eindstrijd een draai om de oren: 8-0.

Duitsland – Engeland 8-0
‘7 1-0 Neumann (sc)
‘9 2-0 Kurz (sc)
’12 3-0 Fleschütz
’25 4-0 Heinz
’35 5-0 Neumann (sc)
’36 6-0 Neumann
’57 7-0 Schwabe
’60 8-0 Stoffelsma
Het arme Engeland wist eigenlijk al na twaalf minuten dat ze over twee dagen niet om het goud zou spelen. Duitsland stond toen namelijk al met 3-0 voor. Die goals werden overigens binnen een tijdsbestek van vijf minuten gemaakt. De rest van de wedstrijd werd daardoor een formaliteit. In de rust leidde Duitsland met 5-0 en prikte er in de tweede helft nog drie bij. Verena Neumann, speelster van Mannheimer HC, was de ster van de dag met drie treffers. Duitsland treft dus Oranje in de eindstrijd, Engeland knokt met India om het brons.

Argentinië – Verenigde Staten 2-0
’23 0-1 Juliana Galeano
’51 0-2 Victoria Manuele
Een wat mager begin van de dag voor Argentinië, dat veel beter was dan Amerika. De Zuid-Amerikanen, die in de kwartfinale geklopt werden door Duitsland kwamen liefst dertig keer in de cirkel bij hun tegenstanders, maar sloegen maar twee keer toe. Door de treffers van Juliana Galeano (voor rust) en Victoria Manuele (na rust) werd het 2-0. Hierdoor strijdt de onttroonde kampioen dinsdag om de vijfde plek. De VS, dat in de poule hockeyles kreeg van Jong Oranje (9-0), kan nog zevende worden.

Zuid-Afrika – Zuid-Korea 0-1
’25 0-1 Choi
Publieksfavoriet Zuid-Afrika kreeg kansen genoeg, maar het lukte niet de bal tussen de palen te krijgen tegen Zuid-Korea. Het zorgde ervoor dat de treffer van Nurmin Choi de Aziaten de zege opleverde. Zuid-Afrika mag daardoor tegen de VS spelen om plek zeven. Zuid-Korea sluit af tegen Argentinië. Die teams stonden in de poulefase ook al tegenover elkaar. Toen won Argentinië (2-0).


1 Reactie

  1. robvisser

    De winst van Duitsland tegen Argentinië was knap, deze winst tegen Engeland is niet zo bijzonder aangezien de Engelsen een ronduit zwak team hebben, vergelijkbaar met Ierland of de USA. Nederland kan de finale met vertrouwen tegemoet zien want Jong Oranje heeft een beter team dan Duitsland, al biedt dat op zich nog geen garantie voor succes. Zuid-Afrika valt toch wat tegen, al wisten we dat er geen wonderen van ze verwacht kon worden.


Wat vind jij? Praat mee...