Round-up WK-21: Duitsland schakelt titelhouder Argentinië uit

Nederland kreeg wat meer weerstand, maar plaatste zich alsnog overtuigend voor de halve finales door Zuid-Afrika met 5-0 te kloppen. De andere halve finalisten: India, Engeland en…. Duitsland, dat titelhouder Argentinië elimineerde.

India – Zuid-Korea 3-0
’11 1-0 Khan (sc)
’15 2-0 Lalrindiki
’41 3-0 Kumari
India bereikte als eerste team de halve finales, door Zuid-Korea met 3-0 opzij te zetten. Na het eerste kwart zat de ploeg van bondscoach Erik Wonink al op rozen, door treffers van Mumtaz Khan – alweer haar zesde in Potchefstroom – en Lalrindiki. Toen Sangita Kumari na rust de 3-0 binnenprikte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Voor India was het alweer de vierde zege op rij tijdens dit toernooi. De Aziaten hebben nog geen steek laten vallen en incasseerden pas twee tegengoals.

Engeland – Verenigde Staten 2-1
‘3 0-1 Sessa (sc)
’17 1-1 Giglio (sc)
’44 2-1 Axford
In het duel dat vanwege onweer zo’n half uur later begon, was Engeland eel vaker dan Amerika in de vijandige cirkel te vinden. De Britten deden echter veel te weinig met al die aanvallende acties. Ze gingen door het oog van de naald toen de VS een corner kreeg in de slotminuut. Met kunst- en vliegwerk werd de bal uit de doelmond weggeveegd, waardoor de 2-1 van Maddie Axford, in de 44ste minuut de winnende bleek te zijn. Engeland is daarmee door naar de laatste vier, voor de Amerikanen – die in de groepsfase met 9-0 verloren van Nederland – is de vijfde plek het hoogst haalbare in Zuid-Afrika.

Argentinië – Duitsland 1-4
’11 0-1 Heinz (sc)
’18 0-2 Sippel
’23 0-3 Stoffelsma (sc)
’25 1-3 Cerundolo (sc)
’27 1-4 Kresken
Het betere puntje-van-de-stoel-werk bij dit schitterende affiche. Duitsland opende na elf minuten de score via Pauline Heinz en een paar minuten later werd een strafbal van Valentina Raposo gestopt. Het bleek symbolisch voor de eerste helft waarin Duitsland ongeveer al z’n kansen benutte en Argentinië er nog veel meer om zeep hielp. Het leidde tot een onverwachte 1-4 ruststand, in het voordeel van Duitsland. Na de pauze, waarin de Argentijnse bondscoach niet voor de camera’s wilde verschijnen, kregen Las Leoncitas geen voet meer aan de grond in de Duitse cirkel. Duitsland is dus een ronde verder en treft Engeland, de titelhouder uit Zuid-Amerika maakt geen kans meer op eremetaal.