Round-up WK-21: Ierland bovenaan het rechterrijtje

Het team van Nederland had maandag vrijaf op het WK onder 21 jaar, in aanloop naar de finale van dinsdag tegen Duitsland (15.45 uur). Zes teams uit het rechterrijtje kwamen wél in actie in Potchefstroom, dat z’n bijnaam als stad van de vier seizoenen in een dag, weer eer aandeed.

’59 1-5 Ruibal
In de strijd om plek veertien legde Wales het in de stromende regen af tegen Uruguay, dat dus dertiende werd. De start was nog aardig voor de Britten, die in Zuid-Afrika geen enkel duel wonnen. Maar in de tweede helft stelde Uruguay orde op zaken. Manuela Ruibal maakte er twee voor de ploeg uit Zuid-Amerika, die wat teleurstelde op dit toernooi. Het gelijkspel tegen Argentinië op de Pan-Am Cup was blijkbaar een incident.

’53 2-7 Sharuddin (sc)
Een heus doelpuntenfestijn aan het begin van de middag bij het duel om plek elf. Maleisië kwam tweemaal op achterstand en knalde toen vol over Zimbabwe heen. Er was na rust geen houden meer aan voor de nummer twee van Afrika. De score liep, terwijl de zon weer ging schijnen, op naar een kermisuitslag van 2-7. Maleisië werd daardoor elfde, Zimbabwe de nummer twaalf.

Ierland – Oostenrijk 4-0
’36 1-0 O’Brien
’45 2-0 Mulcahy (sc)
’51 3-0 Pratt (sc)
’59 4-0 Hamill
Donderbuien – zelfs met hagel – zorgden voor vertraging bij het laatste duel van de dag. Oostenrijk hield daarin twee kwarten knap stand, maar moest na rust buigen voor Ierland. Het zorgde voor een geflatteerde 4-0 zege voor de Ieren, die in de laatste tien minuten twee keer scoorden. Oostenrijk sluit, opgetrommeld als reserve van de reserves, het toernooi af op een knappe tiende plaats. Ierland won na de uitschakeling in de poule al z’n duels en stapt als negende het vliegtuig in.