Round-up WK-21: India in protest na bizarre troostfinale

Nederland en Duitsland strijden vanmiddag om 15.45 uur om de hoofdprijs op het WK onder 21 jaar in Potchefstroom. In aanloop naar de ‘grande finale’ pakte Engeland ten koste van India het brons, in een ronduit chaotische slotfase.

Zuid-Afrika – Verenigde Staten 3-2
‘7 1-0 Wood
’12 2-0 Du Toit (sc)
’33 3-0 Le Roux
’38 3-1 Varney
’51 3-2 Tamer
Zuid-Afrika maakte het zichzelf vroeg op de dag nog vrij lastig tegen de VS. De thuisploeg liep vlak na rust uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong, maar zag de Amerikanen nog bijzonder dichtbij komen. Het slotoffensief liep uiteindelijk met een sisser af, zodat Zuid-Afrika het toernooi afsluit op een knappe zevende plek. Amerika, de nummer twee uit de poule van Oranje, gaat als nummer acht de boeken in.

’55 0-10 Manuele
Argentinië schoot op de slotdag nog eens hard uit z’n slof en haalde de dubbele cijfers tegen Zuid-Korea. Voor rust viel de schade nog wel mee, toen leidden Las Leoncitas met 3-0. Daarna gingen de Argentijnen los. Binnen twaalf minuten liep de score op van 4-0 naar 10-0. En dat terwijl een paar dagen eerder, in de groepsfase, het maar 2-0 werd voor de Zuid-Amerika. Ondanks die gigantische zege zal Argentinië met een rotgevoel huiswaarts keren. De onttroonde titelhouder mag allesbehalve tevreden zijn met de matige vijfde plaats.

India – Engeland 2-2 (*Engeland wint na shoot-outs)
’18 0-1 Giglio
’21 1-1 Khan
’47 2-1 Khan
’58 2-2 Swain
Het was een bizarre strijd om het brons. Niet door de late gelijkmaker van Engeland, maar door een uiterst merkwaardige shoot-out. India, dat z’n eerste twee shoot-outs had gemist, legde aan voor poging drie. Die werd afgetoeterd. Veel te vroeg, vond India. Scheidsrechter Lisette Baljon checkte het bij de wedstrijdleiding die voet bij stuk hield. Engeland schoot direct daarna de winnende binnen. India-bondscoach Erik Wonink liet direct na de wedstrijd weten, dat zijn ploeg protest laat aantekenen tegen de uitslag. Mogelijk krijgt de bronzen strijdt dus nog een staartje.