Round-up WK-21: Oostenrijk wint na shoot-outs van Wales

De Jong Oranje Dames mochten nog even toekijken op het WK onder 21 jaar in Potchefstroom. Vrijdag (11.15 uur) spelen zij hun kwartfinale tegen Zuid-Afrika. Donderdag kwamen de mindere goden op dit toernooi in actie.

Oostenrijk* – Wales 0-0 (*wint na shoot-outs)
Oostenrijk had het aanvankelijk zwaar tegen Wales, dat in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg was. De selectie van oud-international Corinna Zerbs hield echter stand en kreeg vlak voor tijd een uitgelezen kans op een late beslissing. Omdat Katherina Proksch naast maaide en Wales vervolgens nog twee corners verknalde, moesten shoot-outs – voor het eerst dit toernooi – een beslissing brengen. Oostenrijk deed dat net wat beter dan Wales en won met 4-3. Helena Herzog, eerder matchwinner tegen Zuid-Korea, maakte de beslissende. Gevolg: Oostenrijk strijdt nog voor plek negen, Wales wordt hoogstens dertiende.

’58 6-1 Berger
Ierland zal nog even terugdenken aan die belangrijke nederlaag tegen Zuid-Afrika in de groepsfase. Want door dat resultaat belandde de WK-debutant aan de verkeerde kant van het toernooi, waarin er alleen nog om de eindklassering – en niet meer op de medailles – wordt gespeeld. Tegen Canada spoelde Ierland alle frustratie van zich af. Na dertien minuten was het al 3-0. Een kwartier later: 5-0. Na rust, toen de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld was, lieten de Ieren de touwtjes vieren. Canada redde nog de eer, maar daar was ook alles mee gezegd.

Maleisië – Uruguay 2-1
’35 0-1 Civetta
’53 1-1 Nor
’54 2-1 Zulkilfi
Uruguay leek op weg naar de tweede zege tijdens dit WK. Zeven minuten voor tijd stonden de Zuid-Amerikanen nog met 1-0 voor dankzij een benutte corner van Elisa Civetta. Haar rake schuifslag werd tenietgedaan door twee late Maleise goals. Eerst was het Siti Nor die voor de gelijkmaker tekende in de 53ste minuut. Zestig tellen later viel ook de 2-1, via Nuramirah Zulkilfi.