Schopmans India begint Pro League met twee zeges

Janneke Schopman had zich geen betere start kunnen wensen in de Pro League. Haar Indiase dames wonnen hun beide duels met China: 7-1 en 2-1. Daarmee staat India voorlopig op de eerste plaats, boven Nederland en België.

Beide duels werden in Oman gespeeld, omdat in de hoofdstad Muscat vorige week ook de strijd om het Aziatisch kampioenschap plaatsvond. In dat toernooi troffen India en China elkaar in het duel om het brons. Ook toen was India te sterk: 2-0.

China hoopte daarom maandag in de eerste wedstrijd van de Pro League revanche te kunnen nemen voor de nederlaag, maar de ploeg kwam bedrogen uit. De uitslag van 7-1 was de op een na grootste uitslag ooit in de landencompetitie bij de vrouwen. Het record staat op naam van de Oranje Dames, die in 2020 met 9-0 te sterk waren voor de Verenigde Staten. Het resultaat viel deels te verklaren door de kleine selectie van de Chinezen: bij hen stonden slechts vijftien speelsters op het wedstrijdformulier, Schopman had achttien speelsters tot haar beschikking.

Katariya Vandana aan de bal voor India tijdens het duel in de Pro League tegen China in Oman. Foto: FIH

Ook in de tweede wedstrijd, op dinsdag, moest China het doen met maar vijftien speelsters, maar toen viel de nederlaag lager uit. De 2-1 van India, dat net als in de eerste wedstrijd snel op voorsprong kwam en daarmee de basis legde voor de zege, viel pas in het laatste kwart.

China-India 1-2 (0-1)
3.Gurjit Kaur 0-1 (sc)
39.Shumin Wang 1-1
49.Gurjit Kaur 1-2 (sc)

China – India 1-7 (0-2)
5.Navneet Kaur 0-1
12.Neha 0-2
40.Vandana Katariya 0-3
43.Xue Deng 1-3
47.Sushila Chanu Pukhrambam 1-4 (sb)
48.Sharmila Devi 1-5
50.Gurjit Kaur 1-6 (sb)
52.Sushila Chanu Pukhrambam 1-7 (sb)

Bekijk de stand van zaken in de Pro League Dames


2 Reacties

  1. robvisser

    Je kunt je ook wel afvragen waarom de Chinese vrouwen nog steeds aan de Pro League mee mogen doen. Slecht voorbereid, geen motivatie, het is ontzettend matig en straalt helemaal niks uit. Ik denk dat India nu tegen het zwakste land heeft gespeeld. Zelf zie ik liever een ploeg als Japan in de Pro League.

  2. rudi wortmann

    de overweging om als land mee te mogen doen werd ondermeer getoetst op de financiele middelen van een land. Ierland heeft bij beide mannen en vrouwen een voorstel neergelegd maar werd niet goed gevonden. Ik geloof dat ook eerst Spanje daar bij zat. Door een zeer ingewikkelde procedure is dat land toen wel toegelaten. Met andere woorden die landen die het meeste in te brengen hebben (politiek en financieel gezien) zijn uitgenodigd. Ik dacht dat ook Frankrijk zoals Ierland niet werd uitverkoren doordat ze geen goed plan konden laten zien. En dat terwijl onder de noemer van: "De sport voor een breder publiek aanbieden". Er lijkt niets maar dan ook niets vernaderd in bij de FIH.


Wat vind jij? Praat mee...