Sjoerd Marijne weg bij de mannen van India. Terug bij de vrouwen.

Bondscoach Sjoerd Marijne is van de mannenploeg van India weer teruggezet naar de vrouwen van India, waar hij eerder bondscoach was. Sinds september was hij de vervanger van Roelant Oltmans, maar na de vierde plaats op de Commonwealth Games waren de Indiase bestuurders niet tevreden.

Harendra Singh – bondscoach van de vrouwen van India – wordt juist de nieuwe hoofdverantwoordelijke bij de mannen. Singh was eerder bondscoach van Jong India, dat in 2016 wereldkampioen werd, waar Oltmans toen manager was. Marijne leek op weg om aan het einde van het jaar bij het WK in het eigen Bhubaneswar het Indiase mannenteam te leiden. Hij zal zich nu moeten focussen op het WK voor vrouwen in Londen, dat in juli en augustus gespeeld wordt.

‘Ik had er vertrouwen in dat we het WK zouden kunnen winnen’

Marijne had er naar eigen zeggen vertrouwen in het WK te kunnen winnen met de Indiase mannen. ‘We hebben de Asia Cup gewonnen met dominant hockey en in de World League hebben we laten zien dat we teams van wereldklasse kunnen verslaan. Op de Commonwealth Games hebben we niet gepresteerd zoals we gehoopt hadden, maar we hadden wel prima statistieken. Ik had er vertrouwen in dat we de Asian Games en het WK zouden kunnen winnen.’

Dat vertrouwen bleek er niet te zijn bij de Indiase bond, die Marijne wederom als bondscoach voor de Indiase vrouwen plaatst. ‘Ik ga focussen op het proces wat ik 14 maanden geleden ben gestart bij de dames, met als doel goed te presteren op het WK en de Asian Games. De dames hebben hard gewerkt en ik kijk ernaar uit om ze weer te zien bij de Aziatische Champions Trophy in Korea.’

Coaches komen en gaan bij India

Marijne werd in 2015 ontslagen als bondscoach van de Nederlandse hockeysters en hervond zijn plezier in het coachen vorig jaar weer in India. Met de overgang terug naar de vrouwen blijkt hoe wispelturig het eraan toe gaat in het hockeygekke land, waar achtereenvolgens Paul van Ass, Roelant Oltmans en nu Sjoerd Marijne de wacht werden aangezet als bondscoach van de Indiase mannen.


1 Reactie

  1. JaapSuyk

    24 coaches in 24 jaar. Een absoluut record.


Wat vind jij? Praat mee...