Spaanse kamp geveld door ziekte; brons voor Duitse mannen

De Spaanse Onder 21-teams zijn tijdens het Europees kampioenschap in Valencia ziek geworden. Op advies van de toernooidokter komen beide ploegen zondag niet meer in actie. Dat laat de Europese hockeyfederatie (EHF) zondag weten.

Dat betekent dat de Spaanse mannen niet in actie komen in de wedstrijd om de derde plek tegen Duitsland. Zonder te spelen ontvangen de Duitsers aan het eind van de dag dus de bronzen medaille. Zaterdag werd de wedstrijd van de Spanjaarden, de halve finale tegen Belgiƫ, al van de ochtend naar de avond verschoven. Negen spelers waren in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek geworden. Een voedselvergiftiging ligt voor de hand. De verplaatsing mocht overigens niet baten, Spanje verloor met 1-0 van Belgiƫ.

Uit het Spaanse dameskamp was gisteren nog niks bekend over ziekte. Spanje won in verliezerspoule C met 3-1 van Frankrijk. Het laatste duel in deze poule, Spanje – Ierland, zal zondag dus niet doorgaan. Het lot van Frankrijk en Ierland ligt nu in de handen van de EHF Executive Board. De nummer laatst uit Poule C degradeert voor het volgende EK namelijk naar een lager Europees niveau. Bij een zege op Spanje, had Ierland Frankrijk gepasseerd op de ranglijst. Spanje blijft sowieso eerste in de poule en hoeft niet te vrezen voor degradatie. De toernooidirecteuren hebben de beslissing over deze situatie nu neergelegd bij de EHF Executive Board.

Frappant aan dit verhaal is dat de Spaanse ploegen de enige twee ploegen waren die in dat officiele toernooihotel sliepen. Ook een aantal toernooiofficials die in dat hotel sliepen, is ziek geworden.


Wat vind jij? Praat mee...