Speel- en uitzendschema Rabo EuroHockey Championships 2017 Amsterdam

Van 18 tot en met 27 augustus 2017 streden op het Rabo EuroHockey Championships 2017 in Amsterdam acht herenteams en acht damesteams om de winst. Bij de mannen waren Oostenrijk, België, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Polen en Nederland gekwalificeerd. Bij de vrouwen ging de strijd tussen België, Tsjechië, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Schotland en Nederland.

Scroll door naar beneden voor het laatste nieuws omtrent het EK.

Eindrangschikking Europees Kampioenschap 2017 Dames

1 Nederland
2 België
3 Engeland
4 Duitsland
5 Spanje
6 Ierland
7 Tsjechië*
8 Schotland*

Eindrangschikking Europees Kampioenschap 2017 Heren

1 Nederland
2 België
3 Engeland
4 Duitsland
5 Spanje
6 Ierland
7 Oostenrijk*
8 Polen*

*Tsjechië en Schotland, Oostenrijk en Polen dalen af naar een lagere Europese divisie, officieel het EuroHockey Championship II. Wit-Rusland en Rusland werden eerste en tweede op dat toernooi deze maand en mogen over twee jaar dus het op het hoogste podium proberen.


8 Reacties

 1. goud

  Geen rechten verkocht aan Frankrijk en toch geo blokking van NOS website, niet kijken dus. Of via mobie en 4G, dan werkt het weer wel in Frankrijk. (Dat is al vreemd) Beetje jammer als toernooi midden in zomervakantie wordt gepland dat voor kijken in NL's grootste vakantieland dat moet via Mobiel. Geo blokking onbegrijpelijk en heeft alleen maar extra kosten voor kijker als je het wil zien via Mobiel. Zo wordt er dus niet gekeken, niet goed voor de verkoopprijs van de rechten. Site van EHF moet eerst registratie gemaakt worden.

 2. Haighton

  Waarom worden de laatste poulewedstrijden niet gelijktijdig gespeeld? Commercieel misschien niet zo interessant maar sportief wel eerlijker.

 3. goud

  Beste Merel, Stond er in het artikel eerst niet ook dat alle wedstrijden via de NOS website worden uitgezonden, net als via de app? Het is in elk geval wel zo, dat ontbreekt (nu)dus.

 4. goud

  Na mijn kritiek uit eerste reactie moet ik ook zeggen dat het een zeer fijne ervaring heeft gegeven; zonder NOS is ook zonder Philip Kooke kijken. Die blijft maar terugkomen ondanks dat heel veel hockeyers, toch veruit de voornaamste groep kijkers van deze wedstrijden, zich ergeren aan zijn commentaar. Daar wordt in de hockeywereld veel over gesproken. Te veel/vaak fouten over wat teams en scheidsrechters doen en vinden. Inmiddels zijn er toch voldoende collega's van hem die het beter doen om er eens mee te stoppen NOS? Kijken via de EHF site kan ik alle hockey fans die zonder Philip willen kijken aanraden!

  1. YolandeBrada

   Ronald, heb je al gereageerd op de vraag van Philip Kooke?

 5. kasparstevens

  Waarom snapt de Nederlandse commentator echt basale spelregels niet ... zo lastig zijn ze niet (meer).

 6. goud

  Yolande, Welke vraag bedoel je? Ik heb geen vraag van Philip gezien.

 7. vakantie

  Beter dan die vreselijke Tim Steens😱


Wat vind jij? Praat mee...