Spelregel van de Week: de botsing met de uitloper

Deze week besteden we in de Spelregel van de Week aandacht aan de strafcorner. Vanzelfsprekend een machtig wapen, waar met alle zorg aan wordt gewerkt door vele teams.

We kijken naar een corner van China tegen Duitsland. Bij het uitlopen botst een speelster van Die Danas tegen een Chinese tegenstander. Onze vraag luidt: zou je fluiten voor een overtreding? (En levert de corner dus een doelpunt op?) Succes wederom!


15 Reacties

  1. BramFransen

    Ik vind dat de Chinese inloopster echt de uitloopster hindert. Ik zou vrij slag verdediging geven en dus geen doelpunt.

  2. blauwevelden

    Dit lijkt me toch opzettelijk hinderen van de uitloopster.

    1. KeesBrinkman

      Eens - ook gele kaart 5 min

  3. bovandenbeemtgmail-com

    De uitloper wordt gehinderd, dus een vrije slag voor de verdediging

  4. ashleyisgod

    Ik zou ook denken vrije slag. Of het nu daadwerkelijk opzettelijk is, zou m.i. niet hoeven uitmaken. Uitloper loopt haar lijn, en kijkt vooruit, en de aanvaller komt in die lijn zonder verder te kijken, en neemt daarmee een bewust risico dat ze de rechtdoorlopende uitloper hindert. Kortom, ook al is zij alleen maar 'lomp' dan zal zij daarvan de consequenties moeten dragen.

  5. elknadeelhepznvoordeel

    Eens met alle bovenstaande reacties. Maar het is natuurlijk wel makkelijk om dit allemaal in slow motion en via de tv/compu schermen te beoordelen. Dus in de praktijk is dit zonder hulpmiddelen moeilijk te beoordelen. De 'andere' scheids zou dit moeten zien, maar dat blijft lastig als je gefocust bent voor de beoordeling of een bal wel of niet het doel in zou gaan en dit soort overtredingen relatief weinig voorkomt. Kan me nog een andere situatie herinneren, zie https://hockey.nl/nieuws/livera-hoofdklasse-dames/laren-uitloopster-ketting-niet-zo-zeuren-part-of-the-deal/, waar ik vind dat de uitloopster géén overtreding maakt (idd, na het zien van de herhaling), terwijl ik het in eerste instantie waarschijnlijk andersom zou beoordelen.

    1. j-looijen

      Eens

  6. jayjay

    Shadow, vs V

  7. valley-in-the-alps

    Keurig ‘n blok zetten ter bescherming van de QB in American Football ... evt. ijshockey? 😂

  8. Flyingdutch

    Advocaat van de duivel: de bal is al weg, de botsing heeft geen invloed op het spel --> doelpunt, en eventueel een kaart voor de inlopende aanvalster.

  9. valley-in-the-alps

    @elknadeel[…] … de uitloopster v Laren loopt echt door op van Maasakker … verdient een persoonlijke straf … absoluut risico iemand te blesseren.

  10. vanderputt@voltadvocaten.nl

    Vrije slag Duitsland, geel voor Chinese speelster. En rood voor de coach die dit verzint.

    1. bertb

      Dubbelblok gezet! Spelbederf!

  11. blauwevelden

    @ashleyisgod, ik refereerde aan 'opzettelijk' met de kanttekening dat dit best een kaart zou kunnen zijn. Durfde het alleen niet uit te spreken omdat ik er niet geheel zeker van ben.

  12. ashleyisgod

    Ah, duidelijk. Al met al lijkt mij het genoemde 'shadow' inderdaad het meest logische/eenvoudige antwoord. Bal was zo te zien nog binnen bereik.


Wat vind jij? Praat mee...