Teun de Nooijer aangesteld als assistent bij de Duitse dames

Teun de Nooijer is toegevoegd aan de staf van de Duitse dames. Hij wordt assistent van bondscoach Xavier Reckinger. ‘Het is altijd aantrekkelijk en goed voor je eigen ontwikkeling om ook in het buitenland te werken. Bovendien vormen de Duitse vrouwen een team met een enorm potentieel’, zegt De Nooijer over zijn nieuwe rol.

Reckinger legde zijn keuze voor De Nooijer uit op hockey.de: ‘Vorig jaar werkten we tijdens de Pro League met een wisselende staf. Dat werkte goed, maar in de voorbereiding op de Olympische Spelen was het belangrijk om meer continuïteit te krijgen om zodoende een rode draad in de ontwikkeling te creëren. Ik was op zoek naar een kandidaat met expertise van het middenveld met internationale en, bij voorkeur, olympische ervaring als belangrijkste criteria.’

Staf Die Danas

De Nooijer vormt met Reckinger, Florian Keller en keeperstrainer Jimi Lewis de vaste kern van de staf van Die Danas, die wordt aangevuld door Onder 21-coach Akim Bouchouchi, Philipp Crone, voormalig Nederlands international Marcel Balkestein en de Brit Brett Garrard.

Teun de Nooijer als coach van Bloemendaal tijdens het duel in de Hoofdklasse Dames tegen hdm. Foto: Koen Suyk

Afgelopen zomer vertrok de 453-voudige international als coach van de dames van Bloemendaal, die hij drie jaar onder zijn hoede had. In 2018 beleefde De Nooijer zijn beste seizoen met Bloemendaal. De ploeg eindigde als negende in de Hoofdklasse en won bovendien de eerste editie van de Gold Cup.

De rol van assistent

De Nooijer, drie keer verkozen tot wereldspeler van het jaar en zeven keer tot de beste van de Hoofdklasse, gaf eerder dit jaar al aan dat hij na jaren als hoofdcoach toch liever een plek in de schaduw verkiest. ‘Ik denk dat ik uiteindelijk meer een assistent ben. Dat heb ik dit seizoen besloten. Die keuze heb ik gemaakt. Die rol past beter bij mij. Je moet iedereen in zijn kracht laten’, zei de misschien wel beste Nederlandse hockeyer ooit in april.

De link met Duitsland is voor de legende van Bloemendaal altijd groot. Zijn vrouw is de Duitse oud-international Philippa Suxdorf. De Nooijer speelde zelf competitie bij de Oosterburen en zijn dochter Philine werd met Club an der Alster landskampioen in Duitsland.

De Nooijer is zondag analist in het Ziggo-programma Hoofdklasse Hockey, dat om 22.45 uur wordt uitgezonden.


3 Reacties

  1. siggy-aikman

    Wat een mooie uitdaging en een geweldige keuze van Duitsland. Heb de Olympische kwalificatie wedstrijden van de dames gezien en denk dat Teun daar veel kan toevoegen. Geweldig ook dat Duitsland evenals Belgie op zoek gaat naar de beste aanvullingen van hun staf en dat deze steeds meer een internationale mix is waardoor er meer oog zal zijn voor de blinde vlekken die in elke cultuur zitten. Teun gefeliciteerd

  2. mark-j

    Mooie rol en gezien zijn ervaringen op het allerhoogste niveau en link met het Duitse gaat 'onze " Teun " zeker succes behalen. Viel erfolg Herr Teun!

  3. René Winteraeken

    Zelfkennis en relativeringsvermogen zijn eigenschappen die de kracht van de mens bepaald! Daar heeft Duitsland dus een geweldig staflid mee in huis gehaald! Proficiat Teun. Tot snel!


Wat vind jij? Praat mee...