Van den Heuvel na Tokio bondscoach van Belgische mannen

Michel van den Heuvel zal na de Olympische Spelen van Tokio in 2021 bondscoach worden van de Belgische mannen. Momenteel is Van den Heuvel assistent van coach Shane McLeod, hij zal tijdens de Spelen nog aan het roer staan van de ploeg.

Na Tokio neemt de Brabander het stokje over van McLeod, tot Parijs 2024, meldt de Belgische hockeybond in een persbericht. Eigenlijk zou de Bloemendaler al eind 2020 aan het roer staan van de huidige wereldkampioen, maar door het verplaatsen van de Spelen, schuift die datum nu op. McLeod had aangekondigd na Tokio 2020 de Red Lions te verlaten, om in 2021 met zijn familie een sabbatical te nemen in zijn thuisland Nieuw-Zeeland.

McLeod in het persbericht: ‘Ik ben blij dat ik het project kan afronden, ook al duurt het iets langer dan we oorspronkelijk gepland hadden. Het is altijd een eer om met zo’n getalenteerde groep spelers en medewerkers te mogen samenwerken.’ Michel van den Heuvel voegt hieraan toe: ‘Het coachen van de Red Lions is altijd al een teaminspanning geweest.’

 


21 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Gefeliciteerd Belgie šŸ‡§šŸ‡Ŗ met deze uitmuntende keuze! Jammer dat de KNHB deze kans heeft laten schieten.

  1. Van Dessau

   En wij vroeger alsmaar in ons vuistje gelachen om die Belgen. Als het zo doorgaat worden wij Hollanders het Belgiƫ van toen!

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Sommigen onder ons zagen vanaf het begin de opkomst van het Belgische hockey. Vanuit een underdog rol met een veel kleinere bond is Belgie gegroeid tot een van de beste teams in de hockey geschiedenis. Nederland stond er bij en keek er naar.

 2. tiemezegelink

  Goede keuze van de Belgen en een mooie stap van van den Heuvel!

 3. philchapel

  Een uitstekende en logische keuze. Ook prima getimed!

 4. RogierGutlich

  Volledig eens met alles wat hier boven reeds geschreven is! Jammer voor Oranje, hebben nu 1 (Nederlandse) topkeuze minder...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Wie zijn de topkeuzes? Er is geen enkele NLse coach (met uitzondering van Vd Heuvel) die een perfecte match is. Komt de KNHB opnieuw bij een buitenlandse coach uit? Verboom (uitstekende coach, heeft echter nog geen prijzen gewonnen) Lammers (is er lang tussenuit geweest maar kan het zeker) Cox (wellicht dat hij af ziet van zijn afscheid, heeft zich bij Ierland niet bewezen) Van Ass (heeft zich bij HGC opnieuw bewezen, maar ligt niet voor de hand) Delmee (te onervaren) Annan (schuift de KNHB opnieuw de coach van de dames naar voren? Zou een ongelukkige keuze zijn)

  2. arnoldS

   Lammers verdient te verdienstelijk buiten het hockey om zich dit de KNHB te laten strikken

 5. stekel

  Belgische Hockeybond maakt duidelijke keuzes. Andere stellen keuzes uit.

 6. Runa Honig

  Cox of Lammers zou ik zeggen als opvolger van Caldas.

 7. pacoh

  Brabant is voor de KNHB Belgiƫ.

  1. jobe

   Schopman, Marijne, Van Den Heuvel, Verboom, Kruis, Delmee, Ehren zijn allemaal bij andere landen betrokken. Lang leve Brabant. Het land van de Outcast.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Dat kan geen toeval zijn... jammer dat de KNHB een Amsterdams bolwerk is geworden. Hoogtijd voor een cultuur verandering!

 8. maaja

  Verboom... Geef hem de tijd en hij smeedt er een mooi team van. Lees: Den Bosch Erg knap wat hij met deze groep gemiddelde en getalenteerde spelers heeft neergezet.

 9. knap

  Nieuwe coach gaat een buitenlander worden of iemand met affiniteit in het Amsterdamse bos.

 10. jvolcano

  Wat heeft de KNHB te bieden? Welke topcoach wil aan de slag met een nieuwe generatie die meteen moet presteren in een overvol programma, met clubs die steeds meer dwars gaan liggen, met een HHCV die geen beslissingen durft te nemen, en met een backoffice dat steeds meer onder druk komt te staan. Want: Hoe staat het met de opvolging van de huidige teams, en de coaches? Wat heeft de KNHB te bieden?

 11. janv47

  Michel vd Heuvel is al bondscoach geweest, maar is er toen uitgewerkt door van Ass en Ties Kruize. Dat was een schandalige vertoning en ik denk dat Michel daar nog altijd een nare smaak aan heeft overgehouden. Bij de Belgische bond krijgt hij wel de waardering die hij verdient. Max Lammers had na zijn knappe werk met de dames voor de heren kunnen worden gevraagd maar is overgeslagen. Hij is met afstand de beste die nog rondloopt, alleen zit hij ook niet meer te wachten op deze klus. Ook hij is niet goed behandeld door de KNHB. Cox heeft het niet laten zien bij Ierland, dat was geen goede testcase. Delmee nog te onervaren. Misschien eindelijk de kans voor een buitenlander (Caldas kun je dat niet noemen). Ik zou voor een Duitser gaan, die weten hoe je een Olympische titel moet winnen. Ben het eens dat het Amsterdamse bolwerk meer kwaad dan goed heeft gedaan. Die Graham Reid constructie heeft niet goed gewerkt. En Stephan Veen is als topsport coordinator bij de mannen eigenlijk ook een fiasco geworden.

  1. jonathan

   Inderdaad een zeer smerige vertoning geleid door van Ass die toen manager was met behulp van de bond. Op de tribune in India werd er door bepaalde mensen smalend over gesproken tot ze in de gaten kregen dat er ook ouders op de tribune zaten. Van de Heuvel is door zijn eigen manager verraden. Gun hem nu ook alle succes. Dit is het mooiste antwoord wat je kan geven.

 12. mdj

  Het zal Aikman worden toch?

 13. maaja

  Dus Verboom.....is nu assistent trainer vd de Duitsers


Wat vind jij? Praat mee...