Vechtlust Lieke Hulsen van levensbelang tegen Club Campo de Madrid

Wanneer het even niet loopt bij Den Bosch, hebben ze altijd krachtpatser Lieke Hulsen (28) nog. In de gewonnen halve finale van Club Campo de Madrid (3-1) gooide de aanvaller – op het moment dat het moest – ouderwets de beuk erin.

Even na rust greep Club Campo de Madrid, bij een voorsprong van 1-0 voor Den Bosch, de Bossche Bazen bij de keel. Maar toen ze achteruit gingen lopen, rook Hulsen bloed. Ze zette een verdediger van de Spanjaarden opzij en stuurde de rappe Joosje Burg weg. Die werd onderuit gebeukt. Strafbal. Ireen van den Assem pushte raak: 2-0.

Het is Hulsen ten voeten uit. Ze trekt, sleurt, werkt en beukt. Dit soort wedstrijden, waarin het niet gaat zoals het moet, liggen haar stiekem wel. ‘Ik spreek niet met mijn mond, maar met mijn energie. Ik geef nooit op. Ik zorg dat iedereen meegaat in die drive. Dat is mijn rol. De beuk erin gooien. Tot de laatste seconde knokken. Het tactische gedeelte doen anderen wel.’

Typische Hulsen-goal

Haar vechtlust was hard nodig in deze halve finale, waarin Den Bosch wel vroeg op voorsprong kwam dankzij een typische Hulsen-goal. In de zesde minuut veroverde Frédérique Matla de bal op de linkerflank en sloeg ze hem over de grond richting de tweede paal. Met een halve snoekduik dook Hulsen ernaartoe. Het was genoeg om de bal in het lege doel te werken. De keepster stond naast haar goal.

Een voorbode voor een makkelijke wedstrijd was die vroege openingstreffer allerminst. Vijf minuten voor het einde van het derde kwart brak de spannendste fase van het duel aan. Club Campo de Madrid kreeg een strafcorner. Rebecca Grote koos niet voor de sleeppush, maar schoof de bal richting de eerste paal. Aangeefster Rocio Gutierrez stormde naar het doel, maar kwam één stap te laat. Haar tip-in ging een paar centimeter naast. Den Bosch kwam goed weg.

Lieke Hulsen in actie. Foto: Frank Reelick

We werden zó boos op onszelf Lieke Hulsen

Een minuut later. Weer een strafcorner voor Club Campo de Madrid. Weer billenknijpen voor Den Bosch. Op de doellijn spatte de sleeppush uiteen op de voet van Marloes Keetels. Of zou de bal naast zijn gegaan? De scheidsrechters waren onverbiddelijk. Strafbal. Rebecca Grote pushte ‘m schitterend in de kruising (2-1).

‘Wat er toen bij ons gebeurde…’, vertelde Hulsen na de wedstrijd. ‘Dat was niet normaal. We werden zó boos op onszelf. We wilden absoluut geen tegentreffer krijgen. Raoul (Ehren, red.) had het in de rust al gezegd. Als ie toch valt, staan we waarschijnlijk meteen weer ‘aan’. Dat is iets wat wij goed kunnen. En het gebeurde ook.’

Twee minuten na de goal zocht Maartje Krekelaar vanuit het centrum de rechterflank op. Ze gaf een steekbal richting de achterlijn, richting Margot van Geffen. Die sprintte haar tegenstander voorbij en gaf een pass richting de tweede paal. Daar stond Marlies Verbruggen al te wachten: 3-1.

Finale tegen UHC Hamburg

Hulsen: ‘We hebben niet ons beste spel laten zien. Maar op karakter hebben we toch gewonnen. We moesten diep gaan. Heel diep. Maar het hoeft niet altijd mooi te zijn. Lelijk winnen mag ook.’

Zondag speelt Den Bosch om 17.15 uur Nederlandse tijd de finale van de Europa Cup tegen UHC Hamburg, de Duitse ploeg die het geweld van Amsterdam overleefde en via shoot-outs won. ‘Amsterdam had iets goed te maken. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze zouden winnen’, biechtte Hulsen op. ‘Nu moeten we tegen die Duitsers. Dat wordt ook een mooi potje. We weten hoe die Duitsers zijn. We zullen nog dieper moeten gaan dan vandaag. Maar we weten hoe we finales moeten spelen. Vanavond rusten we even uit. Morgen gaat de knop weer om. Dan gaan we weer knallen.’


2 Reacties

  1. robvisser

    Het beste bij Den Bosch lijkt er ook wel af na het gewonnen landskampioenschap. Of gaat het beste dan nog komen in de finale van de EHCC? Amsterdam verzuimde om af te rekenen met het beslist niet geweldige Hamburg, hopelijk lukt het Den Bosch dan wel.

    1. robboomsma

      Nou, db is stiekem ook wel een vechtende ploeg. Maar ik moet zeggen het liep vandaag al beter dan donderdag. Morgen direct de beuk er in. Word het zeker een mooie wedstrijd.


Wat vind jij? Praat mee...