Virtuele EK-transfermarkt open: 11 miljoen euro voor Hertzberger

Je eigen team samenstellen met Arthur Van Doren, Alexander Hendrickx en Billy Bakker? Of bij de vrouwen met Frédérique Matla, Janne Müller-Wieland en Gigi Oliva? Tijdens het EK (4-13 juni) kan het. In een gratis online managergame, de zogenoemde Fantasy League, kun je je eigen sterrenteam maken en spelers kopen of verkopen op de transfermarkt.

In dit virtuele spel stel jij je eigen EK Dream Team samen en neem je het op tegen je vrienden en alle andere deelnemers van het spel. Na aanmelding word je de coach van een mannenteam, een vrouwenteam of beide. Je krijgt een bedrag van 100 miljoen euro tot je beschikking, waarvan je een selectie van elf spelers en vier bankzitters moet samenstellen. Per land mag je maximaal drie spelers in je team opnemen. Punten worden gescoord wanneer jouw spelers op het echte EK bijvoorbeeld een doelpunt maken, een assist geven of de nul houden.

Arthur Van Doren en Tom Boon zijn het duurst

Bij de mannen zijn de Belgen Arthur Van Doren en Tom Boon met een prijskaartje van 12 miljoen euro de duurste spelers. Namens Nederland is dat Jeroen Hertzberger. Hij vertegenwoordigt een bedrag van 11 miljoen euro. Hertzberger wordt bij Oranje gevolgd door Mirco Pruyser (10,5 miljoen), Billy Bakker en Mink van der Weerden (10 miljoen).

Bij de vrouwen zijn Eva de Goede – van wie het gezien haar polsblessure nog onzeker is of ze het EK haalt – en Frédérique Matla de duurste speelsters. Zij kosten 12 miljoen euro. De duurste buitenlandse speelster is de Duitse Janne Müller-Wieland (10 miljoen euro).

Aanmelden

Wil jij meedoen? Meld je dan hier aan. De transfermarkt is sinds afgelopen donderdag open.


Wat vind jij? Praat mee...