Vivek Prasad en Lalremsiami talenten van het jaar 2019

Vivek Prasad is verkozen tot Talent van het Jaar 2019. De 19-jarige Indiër kreeg in de verkiezing van de FIH Rising Star of the Year de voorkeur boven Maico Casella uit Argentinië en de Australiër Blake Govers. Ook Jonas de Geus en de Brit Zachary Wallace dongen mee naar de prijs van beste talent, maar vielen buiten de top 3.

Prasad kreeg de bijbehorende gouden Hockey Star uit handen van de Indiase bondscoach Graham Reid. Het is voor het eerst in de historie dat een speler uit India in de prijzen valt tijdens een verkiezing van de internationale hockeyfederatie.

Prijswinnaars

Vorig jaar werd Arthur de Sloover uit België uitgeroepen tot grootste talent. In het verleden wonnen onder meer Robert van der Horst (2005), Florian Fuchs (2012) en Gonzalo Peillat (2014) de trofee. De Belg Arthur van Doren is de enige speler die twee keer op rij tot Talent van het Jaar werd uitgeroepen, in 2016 en 2017. Christopher Rühr uit Duitsland werd ook tweemaal verkozen tot FIH Rising Star, maar won de trofee niet in opeenvolgende jaren (2013 en 2015).

Uitreiking prijs aan Vivek Prasad

Interview met Vivek Prasad

Talent van het Jaar bij de dames

Bij de dames kreeg Lalremsiami de prijs Talent van het Jaar. Zij troefde in de verkiezing de Argentijnse Julieta Jankunas en Frédérique Matla af, die respectievelijk als tweede en derde eindigde. De Duitse Nike Lorenz en Zhong Jiaqi uit China konden hun nominatie niet verzilveren.

De 19-jarige Lalremsiami is de opvolger Lucina von der Heyde, die vorig jaar werd verkozen tot FIH Rising Star of the Year. Zij was de zesde Argentijnse die deze eer ten deel viel. Daarmee is het Zuid-Amerikaanse land recordhouder. Vier Nederlandse speelsters werden in de historie verkozen tot Talent van het Jaar: Maartje Scheepstra (2003), Maartje Goderie (2005), Maartje Paumen (2008) en Maria Verschoor (2013).

Uitreiking prijs aan Lalremsiami

Interview met Lalremsiami


6 Reacties

 1. robvisser

  Het zijn allebei best wel opmerkelijke keuzes en zeker die bij de vrouwen. Kennelijk hebben we toch een Rising star over het hoofd gezien die beter en veelbelovender is dan Matla en dat neem ik ook mezelf kwalijk. Toch zou het wel eens een hele klus kunnen worden voor Lalremsiami om de nu hele hoge verwachtingen van haar op de OS waar te maken.

 2. haags-hopje

  FIH heeft India duidelijk als speerpunt gekozen. Verder de uitslag niet te serieus nemen als Casella en Matla niet worden verkozen....

 3. robvisser

  @haags-hopje Precies, het was ook denk ik te verwachten dat de aanstelling van de Indiër Narinder Batra als voorzitter van de FIH tot dit soort zaken zou leiden. Eerder hadden we natuurlijk al de toekenning (wederom) van het WK hockey voor mannen aan India, ook geen zuivere koffie.

  1. marnixhendrik

   Helemaal juist. Totaal corrupte organisatie . Iedereen staat er bij en kijkt er naar. Enige merkwaardige is dat niemand er iets van zegt.

 4. francakh

  Opmerkelijke keuzes ...

 5. marnixhendrik

  Wie is ook weer President FIH?


Wat vind jij? Praat mee...