Round-up EK U21: JOH verslaan Duitsland, winst Frankrijk

Op de vijfde speeldag van het EK U21 wonnen de Jong Oranje Heren de topper tegen Duitsland met 2-1. Het eerste duel van de dag bij de heren werd gewonnen door Frankrijk. Zij rekenden af met Oostenrijk. Het werd 6-1.

Oostenrijk – Frankrijk 1-6 (0-3)
Beide ploegen moesten in hun openingswedstrijd een fikse nederlaag incasseren. Frankrijk ging met 9-1 onderuit tegen Duitsland en Oostenrijk verloor met liefst 10-0 van de Jong Oranje Heren. Ook in de tweede wedstrijd stonden Oostenrijkers aan de verkeerde kant van de score. Frankrijk boekte een ruime zege: 6-1.

Het tweede kwart was amper van start gegaan of Frankrijk leidde al met 2-0. Timothée Clément rondde een goede actie over de achterlijn af voor de 1-0 en twee minuten later was Corentin Sellier attent bij een rebound na een strafcorner. Nog voor rust tilde Thomas Lenglet de stand na 3-0 na een splijtende pass.

Na rust verzuimde Oostenrijk de achterstand te verkleinen. Een strafcorner ging naast en Phillip Schippan liep na mistasten van de Franse defensie alleen op keeper Antoine Croutte af. De Oostenrijkse spits mikte de bal vervolgens naast het doel.

De Fransen bouwden hun voorsprong nog in het derde kwart uit. Daarbij profiteerde de ploeg van de groene kaart van de Oostenrijker Oliver Kern. Antonin Igau kon vrij in de cirkel aannemen en schoot de bal langs doelman Laurenzo Rizzi in de verre hoek.

De verre hoek was ook de plek waar Mattéo Desgouillons op richtte toen hij uithaalde voor de 5-0. In de slotfase counterden de Fransen na een mislukte strafcorner van Oostenrijk via Antonin Igau naar 6-0, waarna de Oostenrijkers met een rake strafbal van Fabian Unterkirchner van de hatelijke nul kwamen.