Wedstrijd afgelast, Duitse hockeyers voor niets week in Buenos Aires

Wel, niet, wel, niet, wel, niet. De onduidelijkheid overheerste vrijdagavond in Buenos Aires. De Duitse en Argentijnse hockeyers moesten door de slechte weersomstandigheden al wachten op de vrouwen, die drie uur en een kwartier over hun wedstrijd deden. Daarna stapten ze in Buenos Ares zelf het veld op om er uiteindelijk weer af te stappen. Pro League-wedstrijd afgelast, dus regulier gelijkspel.

De regel van de FIH: als de wedstrijd op de dag dat hij is gepland niet wordt gespeeld en moet worden afgelast, dan is het een gelijkspel. Verplaatsen is geen optie. De hevige onweer en regenbuien zorgden er dus voor dat de Duitsers hevig gefrustreerd zaterdag weer het vliegveld instappen richting Europa. Ze waren vorige week zaterdag aangekomen.

Het was eigenlijk al snel duidelijk dat er na de vrouwenwedstrijd niet gehockeyd kon worden door de mannen van Argentinië en Duitsland, door de ongelofelijke hoeveelheid plassen en de hevige onweer. Omdat er geen alternatieven waren voor het verplaatsen van de wedstrijd, duurde het toch zeker een dik uur voordat de knoop werd doorgehakt en de afgelasting officieel was.

De Duitse coach Stefan Kermas in drogere omstandigheden, in India. Foto: Koen Suyk/Worldsportpics

Aflasten was onvermijdelijk

‘De Argentijnen waren wel degene die als eerste aangaven niet te willen spelen’, zei de Duitse coach Stefan Kermas. Misschien dat het ontbreken van hun sterspeler Gonzalo Peillat niet hielp. Hij is niet geblesseerd, maar vanwege andere problemen nu niet beschikbaar voor het Argentijnse team. Duidelijk was het dat de wedstrijd afgelast moest worden. Een beslissing die uiteindelijk door de FIH-officials werd genomen.

‘Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik meemaak dat een wedstrijd gewoon afgelast wordt’, zei Kermas. ‘Nu eindigt de wedstrijd officieel in een 0-0 en krijgen beide teams 33 procent percentage – het gaat in de Pro League allemaal om de winstpercentages. Niet 50/50, omdat we geen shoot-outs hebben genomen.’

Iedereen wacht af wat er nu gaat gebeuren. Foto: Marcelo Endelli/FIH/Getty Images

‘Een dure grap geworden’

De Duitse bondscoach was opvallend ontspannen, ondanks de reis naar Zuid-Amerika voor niets. Hij had een paar dagen goed kunnen trainen zei hij, hoewel sommige spelers – net als de Nederlanders – wel last hadden van de extreme hitte met de hoge luchtvochtigheid. ‘Ik wilde gewoon graag spelen. Ik hou juist van dit soort wedstrijden, met dit soort rare situaties. En dan afwachten hoe je team daarop reageert. Uiteindelijk is dit hele gebeuren een dure grap voor ons geworden.’


11 Reacties

 1. francakh

  Echt volkomen belachelijk dat ze je af laten reizen naar Zuid-Amerika, zonder te spelen, en dan automatisch een 0-0 in je maag gesplitst wordt ... Dat mag niet kunnen!

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Mee eens, heel bizar dit!! Deze mickey mouse competitie is niet serieus te nemen en draagt niets bij aan de ambitie van FIH om een wereldsport te worden.

  1. Toon Janssen

   Toch nieuwsgierig naar wat jij ziet als je naar de lucht kijkt🥴

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Prachtig weer vandaag!

  3. Toon Janssen

   Verassend😀 ophouden die bril!👍🏻

 3. jappiekrekel

  Voor de hockey bobo’s geen probleem. Die reizen graag.

 4. asjemenou

  Shit happens 💩

 5. patrick-kl

  Had de wedstrijd van de vrouwen gezien, het waren echt zware omstandigheden. De regel over wedstrijd aflasting was al bekend voordat de Pro league begon, destijds had je protest daartegen kunnen aantekenen. Nu de competitie begonnen is, is dat natuurlijk veel te laat

 6. Mark Bouwman

  .............. 🙈

 7. rancoburgzorg

  Dat is het mooie van hockey. Geld genoeg voor dit soort trips.

 8. circlestorm69

  Rare regel en als je vrij laat op de dag speelt is inhalen dus geen optie. Maar laten we positief blijven...misschien is het wel in het voordeel van NL. De Argentijnse mannen hebben een wedstrijd minder gespeeld en de Argentijnse vrouwen zijn hopelijk vermoeid door hoe hun wedstrijd verlopen is. Morgenavond weten we meer. Als het weer een beetje meezit natuurlijk....


Wat vind jij? Praat mee...