WK-21 (D): Argentinië in finale na shoot-outs tegen België

Argentinië is de tegenstander van Jong Oranje in de WK-finale in Chili. Las Leoncitas – De Kleine Leeuwinnen – wonnen vrijdagavond de halve finale tegen België na shoot-outs, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd was geëindigd in 0-0.

Een striemend fluitconcert klonk in Estadio Claudia Schüler in Santiago uit de kelen van het Argentijnse publiek, toen de Belgische speelster Louise Dewaet een shoot-out moest nemen op matchpoint voor Argentinië. Ze scoorde. Maar het was uitstel van executie. Toen Valentina Raposo, de aanvoerder van Argentinië, haar shoot-out verzilverde, barstte er op het veld een Argentijns volksfeest los. Het stadion in Santiago ontplofte. Dat belooft wat voor de WK-finale tegen Nederland.

De halve finale had een Nederlands tintje en werd geleid door scheidsrechter Lizelotte Wolter. Leon Rutten was aangewezen als technical official. Roel van Eert is dit WK-21 umpires manager.

Argentinië viert feest na het winnen van de shoot-outs in de halve finale tegen België. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Strijd om de vijfde plaats

Engeland en België vechten zondag om het brons. Duitsland en Australië strijden dan om de vijfde plaats.


Wat vind jij? Praat mee...