WK-21 (D): Talent Astrid Bonami leidt België naar brons

Eén van de grootste Belgische talenten op het WK-21 in Chili, Astrid Bonami, heeft België zondagavond in Santiago bij de hand genomen in de strijd om de derde plaats. Mede dankzij haar vijf doelpunten wonnen de Young Red Panthers met 7-0 van Engeland, waardoor zij het brons veroverden.

De 19-jarige Astrid Bonami was dit WK de belangrijkste speelster van België. Zij maakte in totaal maar liefst elf doelpunten. Zondagavond scoorde Bonami na de 1-0 uit een strafcorner ook de 2-0 uit een scrimmage. Later in de wedstrijd verzilverde zij nog eens drie andere strafcorners, de 4-0, de 5-0 en de 7-0.

Het gevecht om het brons werd geleid door de Nederlandse scheidsrechter Lizelotte Wolter. Leon Rutten was aangewezen als scoring judge. Roel van Eert is dit WK-21 umpires manager. Australië won de strijd om de vijfde plaats van Duitsland. Zevende werd Japan na een zege op Spanje.

Lizelotte Wolter leidde de strijd om het brons met de Australische scheidsrechter Kristy Robertson. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek


Wat vind jij? Praat mee...