WK-21 dag 2: Duitsland zielsgelukkig na afwenden vroege exit

Duitsland was donderdagavond halverwege de wedstrijd tegen India virtueel uitgeschakeld. Amper dertig uur na de start van het toernooi. Maar na rust bogen de Duitsers een 3-2 achterstand om in een 3-4 overwinning, waardoor nu ineens India moet vrezen.

Er zat een groepje fanatieke familieleden van de Duitse speelsters op de tribune die geluid maakten voor een volle Kuip. Eén van hen ijsbeerde voortdurend heen en weer. Hij durfde niet te kijken bij de strafcorners van India.

Het liet maar zien hoe penibel de situatie van Duitsland was, na de 6-0 afstraffing tegen België. India bracht Duitsland aan het wankelen. Maar de Duitsers vochten zich met hart en ziel toch nog naar de overwinning. Die werd gevierd alsof de wereldtitel was veroverd. Dat was ook niet zo gek, want na de eerste helft waren ze op sterven na dood.

Nu ziet de situatie er heel anders uit. Duitsland treft alleen het zwakke Canada nog. India zal dus moeten winnen van het sterke België, dat na de masterclass tegen Duitsland ook Canada op de pijnbank legde (8-0).

In de groep van Nederland won Australië van gastland Chili. Jong Oranje heeft zaterdag tegen Chili genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de kwartfinale.