WK-21 dag 4: Duitsland opnieuw door oog van de naald

Het groepje familieleden van de speelsters van Duitsland, de Europees kampioen van 2022, hield zaterdag in het hockeystadion in Santiago de adem in tijdens de wedstrijd België-India (3-2). Eén extra doelpunt van India kon in het laatste kwart zomaar de uitschakeling van Duitsland betekenen.

Donderdag was Duitsland ook al bijna uitgeschakeld voor het winnen van de wereldtitel, amper 30 uur na de start van het WK. Nadat de Duitsers eerst door België met 6-0 waren vernederd, kwamen zij in de wedstrijd tegen India al vroeg op een 2-0 achterstand. Een tweede nederlaag zou een vroege exit betekenen. Uiteindelijk slaagden zij erin het duel te doen kantelen en sleepten zij een 3-4 overwinning uit het vuur, waardoor ze weer mochten dromen van de wereldtitel.

Maar om zich te plaatsen voor de kwartfinale was Duitsland wel afhankelijk van België. Wanneer de Belgen zouden verliezen van India, kon Duitsland het ticket voor de kwartfinale vergeten, gezien het slechte doelsaldo. Er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht toen België op 2-0 kwam met nog iets meer dan een kwartier te spelen. Maar India scoorde vervolgens uit een strafcorner en verzilverde ook een strafbal: 2-2. Eén doelpunt van India in de laatste minuten van de wedstrijd zou de uitschakeling van Duitsland betekenen.

Zover kwam het echter niet. België benutte een strafcorner en won met 3-2. Daarna deed Duitsland wat het moest doen: winnen van Canada (8-0). Daardoor zijn Duitsland en België geplaatst voor de kwartfinale. India en Canada gaan de verliezersronde in.

In de poule van Nederland plaatste Australië zich voor de kwartfinale door een 4-0 winst op Zuid-Afrika.