WK-21 (H) dag 1: publiek én Argentijnen grootste winnaars

De kop is eraf op het WK onder 21 voor mannen in Kuala Lumpur. Oranje mocht nog een dagje uitrusten, twaalf andere teams kwamen wel in actie. Dankzij de vermakelijke openingsshow was het publiek de grootste winnaar. Al zal titelhouder Argentinië ook absoluut tevreden zijn na de eerste speeldag.

De Argentijnen hebben nog vier spelers over van de gouden generatie die in 2021 de hoofdprijs pakte in het Indiase Bhubaneswar. Eéntje van hen is Ignacio Nardolillo. De kleine spits uit Tucuman liet als ‘routinier’ meteen van zich horen. Hij maakte twee minuten voor tijd de enige goal in de topper tegen Australië, dat daardoor met 1-0 klop kreeg. Argentinië zette daarmee een reuzenstap naar de poulewinst in de verdere vrij zwakke groep A met Maleisië en Chili als andere deelnemers.

Begeleid door doedelzakmuziek (jaja…) en ingewikkelde lokale dansen, boden de Maleisische mannen de fanatieke toeschouwers waar voor hun geld. Het stadion, bevolkt door zo’n achtduizend man, zag het ene doelpunt na het andere vallen tegen Chili dat met 7-1 werd weggepoetst.

Spanje, India, Duitsland en Frankrijk deden wat ze moesten doen. Namelijk winnen van een tegenstander die op papier minder was. De potentiële kwartfinalisten kunnen daardoor tevreden uitpuffen van de snikhete openingsdag.


Wat vind jij? Praat mee...