WK-bids heropend voor 2022 en 2023 na nieuwe belangstelling

Meerdere landen hebben recent laten weten interesse te hebben het WK hockey voor mannen of vrouwen (2022/2023) te organiseren. Vanwege die extra interesse heeft de wereld hockeyfederatie FIH besloten het bidproces te verlengen tot eind september. In november valt het definitieve besluit over de speellocaties.

Tot eind september kunnen verschillende bids worden gedaan voor een WK dat 1 tot 17 juli 2022 wordt gespeeld of een WK dat van 13 tot 29 januari 2023 plaatsvindt.

Erik Cornelissen reikt als voorzitter van de KNHB Mink van der Weerden de gouden medaille uit tijdens het EK in 2017 in Amsterdam. Foto: Koen Suyk

‘Laat ze maar tegen elkaar opbieden’

KNHB-voorzitter Erik Cornelissen en FIH-bestuurder is verheugd over de grote interesse van de verschillende landen. Frisse belangstelling voor het organiseren van het WK was de reden om nieuwe bids nog wat extra tijd te geven. ‘Er zijn een aantal landen die denken dat ze meer kans maken als ze alleen een bid voor het WK voor vrouwen maken, omdat andere bids voor de mannen heel sterk zijn. Ik kan niet alle details prijsgeven, maar er is en was veel belangstelling om het WK te organiseren. Dat is positief. Laat ze maar tegen elkaar opbieden. Voor de FIH is het financieel interessant. Hoe beter en hoe hoger het bid, hoe groter de kansen. Het bid bestaat onder andere uit een hosting fee en de garantie dat het organiserende land de televisieproductie verzorgt.’

Tot nu toe waren de volgende bids ingeleverd. Wellicht dat Nederland nog een bid inlevert, maar dan moet het wel snel handelen.

Voor 1-17 juli 2022:

-Duitsland WK mannen of vrouwen

-Maleisië: WK mannen

-Spanje: WK mannen

Voor 13-29 januari 2023:

-India: WK mannen of vrouwen

-Nieuw-Zeeland: WK vrouwen


4 Reacties

 1. lize

  Geld dat weer in de Diepe zakken verdwijnen zonder dat de sport evolueert zowel internationaal niet als niet op het beeldscherm ,een sport die verlamt raakt door al die stupide regels die het spel vertragen en verstikken ,een sport waar sporters zelf nog diep uit hun eigen zakken moeten grabbelen om mee te mogen doen met een WK of EK .

 2. robvisser

  Een WK vrouwen in India lijkt me onwaarschijnlijk gezien de verhoudingen aldaar en een WK voor mannen gaat daar niet meteen meer komen. Een toernooi in de zomer heeft denk ik de voorkeur. Spanje voor de mannen en Duitsland voor de vrouwen of Duitsland die beide evenementen organiseert.

 3. adrievandeparel

  Grote kans voor Nederland om het WK '22 te organiseren (laatste keer was in Den Haag '14, enorm succes). De vrouwen hebben grote kans te winnen, of het in Nederland of in Duitsland is. Voor de mannen zou het een enorm voordeel zijn in Nederland, net zoals bij de EK '17, allebei WINNEN IN NEDERLAND.

 4. markcohen1987

  Zou wel heel erg gaaf zijn na 2014 dat er een wk in Nederland zou plaatsvinden


Wat vind jij? Praat mee...