WK dag 12: India spoelt kater weg met 8-0 zege op Japan

Na vier fantastische duels in de kwartfinales is het WK donderdag verder gegaan met de verliezersronde. Gastland India, Zuid-Afrika, Argentinië en Wales wonnen hun wedstrijden en spelen zaterdag om plek negen. De andere vier – Maleisië, Japan, Chili en Frankrijk – strijden dan om de dertiende plaats op het WK.

Met een 8-0 overwinning op Japan spoelde India in Rourkela de kater van de vroegtijdige uitschakeling enigszins weg. Het was een bijzonder duel in drie opzichten. Het was voor de Indiërs de honderdste WK-wedstrijd en de grootste overwinning van India op een wereldkampioenschap. En de 4-0 van de van een blessure teruggekeerde Abhishek was het tweehonderdste doelpunt op het huidige WK. Inmiddels staat de teller op 204 treffers in 36 duels, een ongekend gemiddelde van 5,67 goal per wedstrijd.

Record

De dag startte met de 6-3 overwinning van Zuid-Afrika op Maleisië. Het was voor de Zuid-Afrikanen de eerste zege op dit WK. Ook debutant Wales stond voor het eerst dit toernooi aan de goede kant van de score. Frankrijk werd na het nemen van shoot-outs verslagen nadat het duel na de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd.

De Argentijnen vestigden een WK-record. De olympisch kampioen van 2016 boekte zijn grootste overwinning ooit op een wereldkampioenschap met de 8-0 zege op WK-debutant Chili. Het oude record stond sinds het WK in 1975 in Kuala Lumpur in de boeken toen Argentinië met 6-0 won van Ghana in de strijd om de elfde en twaalfde plaats.

Thomas Habif van Argentinië in actie tijdens het WK in India in het duel met Chili. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

 

 

Pieter van Straaten van Frankrijk in actie tegen Wales op het WK in India. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

 


Wat vind jij? Praat mee...