WK dag 14: India en Argentinië negende, Japan en Chili onderaan

De laatste dag van de plaatsingswedstrijden van het WK zijn gespeeld. In het Birsa Munda stadion in Rourkela hebben Argentinië en India hun toernooi met de grootste zeges afgesloten. Daarmee eindigen die ploegen op een negende plek. Maleisië en Frankrijk als dertiende, Wales en Zuid-Afrika als elfde en Japan en Chili als vijftiende. 

In de ochtend was het Maleisië dat ternauwernood won van Japan. De ploeg waar Oranje het toernooi tegen opende (4-0 winst) versloeg de Aziaten met 3-2. Frankrijk had een zware kluif aan WK-debutant Chili (4-2 winst). Aanvoerder Victor Charlet tekende voor twee treffers (in dezelfde minuut) en staat daarmee gezamenlijk met Jeremy Hayward aan kop van het topscorersklassement met acht doelpunten. Argentinië won eenvoudig van de andere WK-debutant Wales (6-0) en India versloeg Zuid-Afrika (5-2).

De top 4 wordt een dag later bekend. Zondag speelt Oranje in Bhubaneswar de troostfinale tegen Australië, terwijl later op de dag België en Duitsland strijden om de WK-titel.

 


Wat vind jij? Praat mee...