WK Dag 5: Ierland viert feest, plaatsing voor kwartfinale is een feit

Ierland heeft zich door de 1-0 winst op India tegen alle verwachtingen in als eerste geplaatst voor de kwartfinale. Het India van Sjoerd Marijne drong aan, maar wist niet te scoren. Spanje heeft vandaag in poule C met 7-1 gewonnen van Zuid-Afrika. Dat betekenen de eerste drie punten voor Spanje, waarmee ze een goede stap zetten in het overleven van de poule. Zuid-Afrika zal door dit verlies vrijwel zeker als laatste eindigen: de ploeg heeft nog geen punten en speelt nog tegen Argentinië. 

De 1-0 uit de strafcorner van Deirdre Duke bleek de eerste en enige goal deze wedstrijd. Ierland had goede fases, maar vooral India drong aan en mocht een aantal strafcorners nemen. Die overtuigden echter niet, en ook een grote kans van dichtbij wilde er niet in, waardoor het 1-0 bleef. Voor Ierland reden tot een enorm feest: de ploeg kan de nummer één-positie al niet meer ontlopen en is dus al geplaatst voor de kwartfinale. Voor India, Engeland en de Verenigde Staten rest de strijd om de plekken twee en drie, die plaatsing voor de cross-over wedstrijden betekenen.

Vooral de eerste goal van Spanje (zie hieronder) was een pareltje. Uit een strafcorner pushte Lola Riera al na twee minuten spelen schitterend in de kruising binnen. Dat kunstje herhaalde ze nog eens in het vierde kwart en daarmee bracht ze de stand op 6-1. Zuid-Afrika had begin van de tweede helft nog een tegentreffer gemaakt uit een strafcorner, die uitgebreid onder de loep werd genomen vanwege een vermeende bolle kant, maar uiteindelijk wel werd toegekend. In de wedstrijd kwam de ploeg echter nooit. Spanje domineerde en was effectief in de afronding. Kijk alle goals uit de uiteindelijk in 7-1 geëindigde wedstrijd hieronder terug.

Foto: Worldsportspics/Frank Uijlenbroek

 

Donderdag 26 juli Poule Wedstrijd Uitslag
13:00 C Spanje – Zuid-Afrika 7-1
15:00 B India – Ierland 0-1

1-0 Lola Riera

2-0 Berta Bonastre

2-1 Kara-Lee Botes

3-1 Carlota Petchame

4-1 Carlota Petchame

5-1 Carola Salvatella

6-1 Lola Riera

7-1 Begoña Garcia

 

 


Wat vind jij? Praat mee...