Argentinië naar kwartfinale na verdiende zege op Nieuw-Zeeland

Argentinië heeft zich met een 2-0 overwinning op Nieuw-Zeeland geplaatst voor de kwartfinale van aanstaande woensdag tegen Australië. De Argentijnen waren beter, maakten indruk en wonnen verdiend. Doelpuntenmakers waren de 34-jarige vedette Noel Barrionuevo en Delfina Merino.

Lees hieronder de live-updates terug.

’60 Het is afgelopen. Argentinië gaat verdiend naar de kwartfinale.

’55 Opnieuw een gele kaart voor Argentinië, dit keer voor Maria Ortiz. Las Leonas moeten de laatste vijf minuten met z’n tienen overleven tegen Nieuw-Zeeland dat met een vliegende keeper speelt, maar daar vooralsnog weinig voordeel uit haalt.

’53 Zeven minuten voor tijd gaat Nieuw-Zeeland in een alles-of-niets-poging met een vliegende keeper spelen.

’49 Goal voor Argentinië: 2-0! Uit een prachtige strafcornervariant over meerdere schijven is het aanvoerder Delfina Merino die de bal vlak voor de lijn binnentipt. Een dik verdiende treffer voor de Argentijnen, die het vierde kwart flink sterker zijn dan Nieuw-Zeeland.

’46 Aan het begin van het vierde kwart vuurt Delfina Merino meteen een schot op het doel van Nieuw-Zeeland af. De keepster redt, maar daarna blijft Argentinië gevaarlijk en krijgt het een strafcorner. Daaruit volgt opnieuw een strafcorner, nummer vier voor Argentinië, waaruit nummer vijf volgt. Nieuw-Zeeland staat zwaar onder druk, maar overleeft de benauwde situatie.

Einde Q3. Argentinië speelt inmiddels weer met z’n elven en is de betere ploeg, maar pakte in het derde kwart twee kwarten en stond daardoor zeven minuten met een man minder. Met elf man zou het Las Leonas moeten lukken om de Kiwi’s in het vierde kwart te verslaan.

’40 Gele kaart voor Argentinië, dat nu vijf minuten met z’n tienen moet spelen. Dit wordt een benauwde situatie voor de Argentijnen, die meteen een strafcorner tegen krijgen. Maar Nieuw-Zeeland verprutst het. Delfina Merino steekt meteen het hele veld over, maar speelt de bal rond de cirkel van Nieuw-Zeeland te ver voor zich uit.

’35 Argentinië inmiddels weer met elf man. Las Leonas zoeken meteen weer de aanval. Het begin van het derde kwart is voor de Argentijnen, die op jacht zijn naar de 2-0.

’33 Groene kaart voor Argentinië, dat even met tien man verder moet.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Q2 zit erop. Argentinië staat in een aantrekkelijke wedstrijd verdiend op een 1-0 voorsprong.

Argentinië juicht na de 1-0 van Noel Barrionuevo uit een strafbal. Foto: Koen Suyk

’28 De Argentijnse keepster Belen Succi tikt met haar stick een voorzet van Nieuw-Zeeland vanaf links naast het doel.

’26 Noel Barrionuevo (34 jaar) pusht de strafbal raak: 1-0 voor Argentinië!

’25 Argentinië haalt uit zijn tweede strafcorner van de wedstrijd een strafbal! De Nieuw-Zeelandse keepster voorkomt een doelpunt door haar handschoen en stick richting de bal te gooien, maar een strafbal is wel het gevolg.

’24 Argentinië krijgt de eerste strafcorner van de wedstrijd. Het is de teruggekeerde vedette Noel Barrionuevo die zich rond de kop van de cirkel meldt. Ze lijkt rechtstreeks op doel te gaan slepen, maar kiest voor een variant over de grond. De bal wordt uiteindelijk over getipt.

’23 Een scrimmage voor het doel van Argentinië, nadat keepster Succi met haar voet een bal van de lijn heeft gered. Nieuw-Zeeland slaat meerdere keren richting de goal, maar telkens vindt hij onderweg een stick. Geen doelpunt.

’20 Dribbelaar Eugenia Trinchinetti soleert gevaarlijk over de achterlijn van Nieuw-Zeeland. Ze houdt twee, drie tegenstanders bezig, maar loopt zich vast.

Einde Q1. Het is nu al een heerlijke wedstrijd, tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Een veel betere wedstrijd dan België-Spanje, die allebei veel zwakker zijn dan deze twee landen. Het begin van het eerste kwart was voor Argentinië, daarna kwam Nieuw-Zeeland beter in haar spel.

’12 Een enorme kans voor Shiloh Gloyn van Nieuw-Zeeland , de grootste kans van de wedstrijd tot nu toe. Na een snelle counter krijgt ze de bal vanaf de rechterkant voorgespeeld. Gloyn staat al bijna op doellijn, maar krijgt haar stick te veel onder de stuiterende voorzet en schiet over. Argentinië komt goed weg.

‘8 Argentinië-keepster Belen Succi duikt naar de grond en redt een schot van Nieuw-Zeeland uit de rechterbenedenhoek. Dit was het eerste wapenfeit van Nieuw-Zeeland, na een goed begin van Argentinië.

‘5 De eerste grote kans is voor Delfina Merino van Argentinië, Wereldspeelster van het Jaar 2017. Ze krijgt de bal net binnen de cirkel voor haar stick en haalt met forehand uit, maar schiet over. Het is duidelijk dat Argentinië beter aan de wedstrijd begint dan Nieuw-Zeeland.

‘3 Argentinië begint het sterkst en slaat de bal vanaf de rechterflank voor het doel, maar niemand krijgt zijn stick er tegenaan. De bal schiet door, kans verkeken.