WK: Doelpuntenregen bij Argentinië-Spanje, Frankrijk verliest nipt

Het is de tweede dag van het WK. In het Indiase Bhubaneswar begint om 12.30 uur Nederlandse tijd het duel tussen olympisch kampioen Argentinië en Spanje. Om 14.30 uur staan Nieuw-Zeeland en Frankrijk tegenover elkaar. Beide duels zijn hier op hockey,nl live te bekijken.

Nieuw-Zeeland-Frankrijk

Nieuw-Zeeland schoot uit de startblokken en wilde de nummer twintig van de wereld meteen pijn doen. Drie kansen volgden elkaar dan ook vroeg in het eerste kwart op, maar gescoord werd er niet. Frankrijk liet zien dat het ondanks de laagste plaats op de wereldranglijst dit toernooi, zich niet zomaar verloren gaf. Het slotakkoord in het eerste stuk was dan ook voor Frankrijk. Timothée Clément kreeg tipte bijna de eerste kans van de wedstrijd binnen. De jongste speler van het toernooi (18 jaar) zag zijn inzet net voorbij de goal vliegen.

Zeventien tellen had Nieuw-Zeeland nodig in het tweede kwart om de score te openen. Kane Russel zette aan over de achterlijn, trok bij de tweede paal naar binnen en kon zo zijn eigen actie verzilveren. De Kiwi’s bleven de sterkere ploeg, maar de verdediging van Frankrijk doorstond keer op keer de test goed. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée kreeg via opnieuw Clement een grote kans. De jonge aanvaller sloeg de bal door zijn eigen benen op goal, maar zijn inzet miste kracht. 

WK India: Nieuw-Zeeland tegen Frankrijk. Nic Woods van Nieuw-Zeeland in duel met Charles Masson en Etienne Tynevez. Foto: Orange Pictures/Philippe de Putter

Het derde kwart haalde Frankrijk nog een strafcorner, maar ook aan de sleeppush ontbrak kracht. Nieuw-Zeeland moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Zo werd Pieter van Straaten in het vierde kwart nog gevaarlijk met zijn backhand, maar zonder resultaat. Met nog zes minuten op de klok kreeg het nog twee corners, maar ook dat leverde niks op. 

Verdiende treffer

Met nog vier minuten op de klok is het Stephen Jenness die het verlossende tweede doelpunt maakt. Hij schoot de 2-0 hard in de korte hoek. Frankrijk komt nog tot scoren. De ploeg benut in de slotminuut via captain Victor Charlet de vierde verkregen strafcorner. Een verdiende treffer voor de Fransen, 2-1. 

Argentinië-Spanje

Vijf doelpunten vielen er in het eerste kwart in het duel tussen Argentinië en Spanje. De nummer 8 van de wereld Spanje opende de score via Quique Gonzalez die de bal na een uitgespeelde actie binnen kon lopen. Binnen een minuut was raak aan de andere kant. Agustin Mazzilli trok de score gelijk met een fraaie tip-in. De aanvaller van Pinoké deed datzelfde kunstje in het eerste kwart nog eens, vlak nadat Spanje weer op voorsprong kwam. De ploeg benutte de eerste strafcorner via Josep Romeu. Het eerste kwart eindigde met de eerste strafcorner voor Argentinië. Die bal werd snoeihard binnen gesleept door Gonzalo Peillat, die zijn ploeg daarmee voor het eerst in dit duel op voorsprong zette.

Hoe eenvoudig de doelpunten in het eerste kwart vielen, bleven de goals in het tweede kwart echter uit. In het derde kwart maakte Spanje op schitterende wijze gelijk. Vanuit de stuit kon Vincenc Ruiz snoeihard de touwen in slaan. In het laatste kwart was het opnieuw Gonzalo Peillat die belangrijk was voor zijn ploeg. Hij sleepte de 4-3 en daarmee de overwinning binnen. Spanje ruilde in de slotminuten keeper Quico Cortes nog voor een extra speler, maar kwam niet meer tot scoren. Mazzilli werd na het duel verkozen tot speler van de wedstrijd.


1 Reactie

  1. rudi wortmann

    3 goals in 109 seconden! Geweldig om te zien.


Wat vind jij? Praat mee...