WK-nieuws #1: Engeland huurt restaurant af voor eigen koks

Vanaf woensdag zullen alle ogen in de hockeywereld gericht zijn op Bhubaneswar. In de Indiase stad zal vanaf 28 november tot en met 16 december de 14de editie van het WK worden afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

WK in 194 landen
Het WK in India wordt in 194 landen uitgezonden, zo meldt de FIH. Dit is een stijging van bijna honderdvijftig procent ten opzichte van het WK vier jaar geleden in Den Haag. ‘Het is onze wil en missie om hockey onder de aandacht te brengen van steeds meer mensen’, zegt CEO Thierry Weil van de internationale hockeyfederatie.

Engeland huurt restaurant af voor eigen kok
Het Engelse team wil met het eten in India geen risico’s nemen. Na eerdere slechte ervaringen in het spelershotel heeft de Engelse bond besloten een maand lang een restaurant af te huren en eigen koks in te vliegen om het eten te bereiden. Dit betekent dat de Engelse ploeg verblijft in het Mayfair Hotel (waar Oranje ook verblijft), maar ontbijt, luncht en dineert in het Smog Restaurant even verderop in Bhubaneswar.

Voedselinspectie
Om tijdens het WK de beruchte ‘Delhi Belly’ te voorkomen heeft de overheid van de staat Odisha de Bhubaneswar Minucipal Corporation (BMC) aangespoord om inspecteurs in te schakelen voor een regelmatige keuring van de keukens in alle acht hotels waar de teams tijdens het WK zullen verblijven.

Mascotte
Elk toernooi heeft een mascotte, dus ook het WK. En zijn naam is Olly. Olly is een dwergschildpad. De met uitsterven bedreigde zeeschildpadden reizen jaarlijks duizenden kilometers door de oceaan om op de stranden van Rushikulya en Gahirmatha hun eieren uit te broeden. Opvallend is dat Olly ook al de mascotte was van de Aziatische atletiekkampioenschappen in 2017.

Twee aanvoerders
Titelverdediger Australië heeft ervoor gekozen om met twee aanvoerders het WK af te werken: Aran Zalewski en Eddie Ockenden, beiden speelden in Nederland voor respectievelijk Pinoké en Laren. ‘Aran is iemand die een groep kan aanspreken, terwijl Eddie met de spelers afzonderlijk praat. Daarom vullen ze elkaar aan. En in het hedendaagse hockey zit de aanvoerder soms op de bank, dus met twee aanvoerders heb je altijd een leider in het veld’, verklaart bondscoach Colin Batch van Australië zijn keuze.

Visumproblemen voor Pakistan
Drie dagen later dan gepland is Pakistan aangekomen in India. Bondscoach Tauqeer Dar, zijn assistent Danish Kaleem en Muhammad Irfan jr. moesten langer wachten op hun visum, waardoor het team op een later tijdstip moest afreizen voor het WK.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#kunshockey ke peringkat dunia!! Congrats to our brother #kunsteam @umer7330 pakistan national hockey player to #hwc2018 power🏑🏑👍👍💪💪💪

Een bericht gedeeld door kuns (@kunshockey) op

België met vertrouwen naar openingsduel
De Belgen hebben de laatste oefenwedstrijd voor hun openingsduel, woensdag tegen Canada, winnend afgesloten. Engeland werd met 4-0 verslagen dankzij doelpunten van Tom Boon (2x), Loïck Luypaert en Alexander Hendrickx. De ploegen speelden drie kwarten van een kwartier.


3 Reacties

  1. davides

    Interessante keus van de Engelse bond om een eigen restaurant met koks te regelen. Eens zien of deze keus echt gaat helpen. Het Duitse team had vorig jaar bij de HWL in Bhubaneswar, zeven zieken en kregen alleen elf spelers op het veld door ook de reservekeeper Mark Appel op te stellen. Die maakte overigens vervolgens een episch doelpunt ;-)

  2. robvisser

    Triest dat het moet, maar de Engelsen hebben wel gelijk. Het zal me benieuwen hoeveel gevallen van ziekte er dit keer zijn en in hoeverre er hierdoor sprake is van een gedevalueerd toernooi. India is in ieder geval in het voordeel, da's duidelijk.

  3. hickey-family

    Als de spelers goed geinstrueerd worden wat wel en niet te eten en drinken scheelt al heel veel - te laat bij ontbijt en da. Toch scrambled eggs, spek of andere zaken uit de warmhoudbakken met heet water eronder is een van de meest voorkomende probleemverschaffers - melkproducten sauzen op basis van yoghurt en melk (capucino) en pudding, ijs(jes) of water uit al geopende flessen of ijsblokken in je drinken - kom al gedurende 15 jaar in india, pakistan, bangladesh en meestal 2 wekem tot een maand ter plaatse en zeldzaam tot geen last - zelfs eten van de straat kan alleen vers laten bakken en lang genieg dus niets opnieuw laten verwarmen!!


Wat vind jij? Praat mee...