WK-nieuws #3: Zakcentje voor Jeroen Hertzberger

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Kassa voor Jeroen Hertzberger

Met drie doelpunten en een assist in de openingswedstrijd van de Oranje Heren tegen Maleisië (7-0) werd Jeroen Hertzberger terecht uitgeroepen tot ‘man of the match’. Voor deze prestatie ontving de speler van Rotterdam een cheque van 50.000 rupies, omgerekend ruim 600 euro. Eerder mochten onder andere al Arthur van Doren (België) en Agustin Mazzilli (Argentinië) het zakcentje bijschrijven op hun rekening.

Jubilarissen

Robbert Kemperman speelde zaterdag tegen Maleisië zijn 200ste interland voor de Oranje Heren. De speler van Kampong was in de eerste dagen van het WK niet de enige die een jubileum kon vieren. Chinglensana Kangujam stond eerder deze week tegen Zuid-Afrika voor de 200ste keer in het veld voor India en de Zuid-Afrika Jethro Eustice vierde in dezelfde wedstrijd de mijlpaal van 100 caps.

Gouden fluit voor Peter Wright

Na afloop van het WK-duel tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk (2-1) ontving scheidsrechter Peter Wright uit handen van FIH-president dr. Narinder Dhruv Batra de Gouden Fluit. Eerder dit jaar had Wright tijdens de Pan American Cup zijn 100ste internationale wedstrijd gefloten. Zijn oudere broer John werd al eerder onderscheiden met de Gouden Fluit.

Spanje verder zonder aanvoerder

Spanje zal het WK verder moeten zonder aanvoerder Miguel Delas. De 34-jarige international liep in het openingsduel tegen Argentinië (3-4) een schouderblessure op. De kwetsuur bleek dermate ernstig dat hij in Bhubaneswar niet meer in actie komt. Delas, die wel in India blijft om zijn ploeg te steunen, wordt vervangen door Ricardo Sanchez. De 25-jarige Sanchez kwam al 51 keer uit voor Spanje.
De WK-deelnemers mochten voor het toernooi twee reserves aanwijzen. Die mogen op elk moment in het toernooi een geblesseerde speler vervangen. Een onafhankelijk dokter moet vaststellen dat een speler geblesseerd is. Bij Oranje zijn Terrance Pieters en Joep de Mol de reserves. Zij zijn nu nog in Nederland en vliegen, als zich eerder geen blessures voordoen, pas in de loop van het toernooi naar India.

Postzegels

Het WK leeft in India, dat is zeker. Het is zelfs zo groot, dat het land postzegels heeft laten maken, speciaal voor dit toernooi. Een zet van de Indiase regering, om het evenement nog meer onder de aandacht te brengen.


Wat vind jij? Praat mee...