WK-nieuws #5: Heel Duitsland bakt

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Jubileum met bittere nasmaak

Het duel van Nederland tegen Duitsland was de honderdste interland van de Oranje Heren onder leiding van Max Caldas. Het werd een wedstrijd met een bittere nasmaak. Na zeven overwinningen op rij ging Nederland, in de tweede groepswedstrijd op het WK, met 4-1 onderuit tegen Duitsland.

Videoclip van de officiële WK-song

Hoewel het WK al meer dan een week bezig is, werd woensdag pas de videoclip van de officiële WK-song gepresenteerd. Het nummer ‘Jai Hind India’ is geschreven door Gulzar en wordt gezongen door AR Rahman, die ook verantwoordelijk is voor het arrangement. De song is een ode aan het Indiase hockey en bedoeld om de jonge generatie te inspireren.

Wie is de chef?

Met een entertainmentprogramma proberen de Oranje Heren de verveling op de vele rustdagen tijdens de poulefase van het WK tegen te gaan. Ook de andere teams houden hun selectie bezig op de dagen dat er niet wordt gehockeyd. Zo gingen de Duitsers op hun vrije dag koekjes bakken.

De Duitse spelers vermaken zich tijdens de rustdag met het bakken van koekjes. Foto: Facebook DHB Hockey

Weg van de snelweg

Terwijl Die Honamas druk in de weer waren met het bakken van koekjes besloten de selecties van Nieuw-Zeeland en België cultuur te snuiven in Bhubaneswar. De Black Sticks maakten kennis met de lokale Indiase cultuur tijdens een bezoek aan het Odisha Crafts Museum en bezochten de Red Lions de tempels van Parashurameshvara en Mukteswer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

On our rest day we went to visit Parashurameshvara & Mukteswer Temple and met the kids of Bhubaneswar #discover #culture #giveback

Een bericht gedeeld door Red Lions (@belredlions) op


Wat vind jij? Praat mee...