WK-nieuws #6: Pakistaanse aanvoerder en Belg Dohmen uitgeschakeld

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Pakistaanse aanvoerder Muhammad Rizwan uitgeschakeld

Het Nederlands elftal zal zondag in hun laatste poulewedstrijd van het WK tegen een verzwakt Pakistan spelen. Aanvoerder Muhammad Rizwan – speler van Oranje-Rood – heeft in de wedstrijd tegen Maleisië zijn teen gebroken van zijn linkervoet en is voor de rest van het toernooi uitgeschakeld. Het is nog onduidelijk of hij ook vertrekt bij het team of nog aanwezig blijft.

Ook vice-captain Ammad Butt is tegen Oranje afwezig, vanwege een wedstrijd schorsing, voor een ‘incident in de 40ste minuut in de wedstrijd tegen Maleisië’, zoals het officiële rapport luidt. Een overtreding die hij maakte bij het uitlopen van de strafcorner. Pakistan is tegen de beslissing in beroep gegaan, de FIH zal zaterdag laten weten wat het met het Pakistaanse protest doet.

Belg John-John Dohmen ziek naar huis

John-John Dohmen (30) is te ziek om nog verder te spelen bij het WK in India. De meest ervaren speler van de Red Lions – in 2016 verkozen tot beste speler van de wereld – heeft al langer last van bronchitis. Dit werd tijdens het WK alleen maar erger. Daarom heeft België besloten om Dohmen te vervangen. De speler zal in België meer testen laten uitvoeren, om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Talent Augustin Meurmans (21) is zijn vervanger. Die is vrijdagochtend aangekomen in Bhubaneswar en zal zaterdag op de bank zitten in de laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika. Of hij ook zal spelen is nog onduidelijk.

De Belgische ploeg (tweede in poule C achter India, op doelsaldo) is nu serieus verzwakt. Eerder moest Bloemendaal-speler Manu Stockbroekx al afhaken met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Antoine Kina.

Agustin Mazzilli speelt 200ste interland voor Argentinië

De Argentijn Agustin Mazzilli heeft tegen Frankrijk zijn 200ste interland gespeeld. De speler van Pinoké en voormalig speler van Oranje-Rood scoorde al drie keer dit WK.


Wat vind jij? Praat mee...