WK-nieuws #8: Dohmen in ziekenhuis in Bangkok

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Longontsteking John-John Dohmen

John-John Dohmen ligt op dit moment in een ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok. De Belgische recordinternational kampt met een ernstige longontsteking. ‘Ik heb een eosinofiele longontsteking. Het probleem is dat we de oorzaak niet kunnen vinden. De artsen denken dat een parasiet de meest waarschijnlijke oorzaak is, maar op dit moment sluiten ze geen andere oorzaken uit’, zo meldt hij op zijn eigen website.

Dohmen werd in de voorbereiding op het WK al geplaagd door bronchitis. Na een kuur leek het de goede kant op te gaan met hem, maar vorige week vrijdag moest Dohmen toch afhaken omdat hij te ziek was om verder te spelen. Omdat er niet snel een medische vlucht van India naar België geregeld kon worden, werd Dohmen naar een ziekenhuis in Bangkok overgebracht. Komende zaterdag zal de voormalig beste speler van de wereld terugkeren naar België.

Jubileum Viktor Lockwood

Het was maandag dubbel feest voor Viktor Lockwood. Niet alleen bereikte de Fransman met zijn ploeg de kwartfinales van het WK na de 1-0 winst in de kruisfinales op China, maar hij speelde die dag ook zijn honderdste interland.

Bloemen voor Florent van Aubel

Na afloop van het duel met Pakistan (5-0) werd Florent van Aubel gehuldigd voor zijn 200ste interland voor België. De aanvaller maakt sinds 2008 deel uit van de selectie van de Red Lions, die donderdag tegen Duitsland spelen voor een plek in de halve finales van het WK.

Billy Bakker graffiti

Dat Odisha, waarvan Bhubaneswar de hoofdstad is, dé hockeyregio van India is, bewijzen de muurschilderingen langs de weg. Dus komen we onderweg Billy Bakker tegen.

Muurschildering van Billy Bakker aan de weg naar het Kalinga Stadion bij het WK in Bhubaneswar. Foto: Koen Suyk.


1 Reactie

  1. rancoburgzorg

    Sinds wanneer heeft Billy Bakker haar?


Wat vind jij? Praat mee...