WK round-up: Schopmans India verslaat Canada na shoot-outs

India speelt woensdag tegen Japan om de negende plaats tijdens het WK. De ploeg van Janneke Schopman versloeg in Terrassa Canada in de verliezersronde na het nemen van shoot-outs. Het duel was na de reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd. Canada treft woensdag in de strijd om plek dertien Zuid-Korea dat eerder op de dag met 3-2 verloor van Japan.

Veel tijd om de wonden te likken na de uitschakeling in de cross-over had India niet. Zondag liepen de Indiase dames de kwartfinales mis na een 1-0 nederlaag tegen Spanje. Dat verlies leek een dag later nog na te dreunen, want het was Canada dat na elf minuten op voorsprong kwam via een rake strafcorner van Madeline Secco.

De Canadese ploeg van bondscoach Rob Short hield lang stand, maar twee minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Tete Salima verzilverde de achtste corner van India, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.

India miste in de serie de eerste twee pogingen, maar nadat beide ploegen elk vijf shoot-outs hadden genomen was de stand gelijk (2-2). In de sudden death miste Canada vervolgens drie keer op rij en scoorde Neha wel uit de derde Indiase poging.

Canada-India* 1-1 (1-0)
11. Madeline Secco 1-0 (sc)
58. Tete Salima 1-1 (sc)

*India wint na shoot-outs 2-3

Canada viert de openingstreffer van Madeline Secco tijdens het WK-duel tegen India in Terrassa. Foto: FIH/Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Japan – Zuid-Korea 3-2

Met een rake klap vanaf de kop van de cirkel besliste Hazuki Nagai in de laatste seconde de Aziatische clash met Zuid-Korea in de verliezersronde in het voordeel van Japan (3-2).

Het was voor Zuid-Korea de tweede klap in twee dagen, nadat gisteren (zondag, red.) in de cross-over kansloos met 5-0 werd verloren van Engeland waardoor een plek in de kwartfinales werd misgelopen.

Ondanks die teleurstelling toonde Zuid-Korea tegen Japan veerkracht. De Japanse ploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar CheYoung Jung maakte eigenhandig tot twee keer toe gelijk. Op het moment dat de klok richting de shoot-outs tikte kreeg Japan een reeks corners te nemen. De inzet van Nagai belandde via de Zuid-Koreaanse verdediging in het doel en bezorgde daarmee haar ploeg de eerste zege van het WK.

Japan-Zuid-Korea 3-2 (1-1)
19. Shiho Koabyakawa 1-0
22, CheYoung Jung 1-1 (sc)
44. Emi Nishikori 2-1 (sc)
51. CheYoung Che 2-2 (sc)
60. Hazuki Nagai 3-2 (sc)

Japan viert de 3-0 overwinning op Zuid-Korea tijdens het WK in Terrassa. Foto: FIH/Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo


Wat vind jij? Praat mee...