WK: Speelschema kruisfinales en kwartfinales

De groepsfase van het WK in India zit erop. Titelverdediger Australië, gastland India, olympisch kampioen Argentinië en Duitsland hebben zich als groepswinnaars direct geplaatst voor de kwartfinales. Acht ploegen spelen kruisfinales voor de overige vier plekken in die kwartfinales.

Maandag speelt Engeland tegen Nieuw-Zeeland en gaat Frankrijk de strijd aan met China. Op dinsdag komt Oranje in actie. De ploeg van bondscoach Max Caldas treft Canada en neemt Pakistan het op tegen België.

Speelschema

Datum Tijd # Wedstrijd Poule
10/12 12:15 25 Engeland – Nieuw-Zeeland Kruisfinale 1*
14:30 26 Frankrijk – China Kruisfinale 2*
Datum Tijd # Wedstrijd Poule
11/12 12:15 27 België – Pakistan Kruisfinale 3*
14:30 28 Nederland – Canada Kruisfinale 4*
Datum Tijd # Wedstrijd Poule
12/12 12:15 29 Argentinië – Winnaar kruisfinale 1 Kwartfinale 1**
14:30 30 Australië – Winnaar kruisfinale 2 Kwartfinale 2**
Datum Tijd # Wedstrijd Poule
13/12 12:15 31 India – Winnaar kruisfinale 4 Kwartfinale 3**
14:30 32 Duitsland – Winnaar kruisfinale 3 Kwartfinale 4**
Datum Tijd # Wedstrijd Poule
15/12 11:30 33 Winnaar 29 – Winnaar 32 Halve finale 1
14:00 34 Winnaar 30 – Winnaar 31 Halve finale 2
Datum Tijd # Wedstrijd Poule
16/12 12:00 35 Verliezer 33 – Verliezer 34 Strijd om 3e plaats
14:30 36 Winnaar 33 – Winnaar 34 Finale

De tijden in de tabel zijn de Nederlandse tijden.


8 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Als eerste eindigen loont: Australie heeft Vrijdag laatste wedstrijd gespeeld en komt Woensdag pas weer in actie (tegen Frankrijk of China). Als ze winnen (wat voor de hand ligt) komen ze pas Zaterdag weer in actie in de halve finale (tegen India of NL), en Zondag eventueel in de finale. 3 wedstrijden in 8 dagen. In contrast: Nederland heeft vandag tegen Pakistan gespeeld, speelt dinsdag tegen Canada, (hopelijk) donderdag tegen India, en als ze die winnen, Zaterdag halve finale tegen Australie en Zondag finale (tegen Duitsland/Belgie of Argentinie). In dat geval 5 wedstrijden in 8 dagen, waarvan 3 toppers. Ik hoop dat NL fit genoeg is voor dit volgepakte schema!

 2. robvisser

  Ik denk dat België het erg lastig zal krijgen tegen Duitsland, mochten ze erin slagen Pakistan opzij te zetten. De Belgen zitten niet lekker in het toernooi, net als Nederland. Oranje tegen India wordt een absolute kraker. Verliest Nederland, dan is het een mislukt toernooi, maar bij winst kan het ook zomaar de boost geven die Nederland nodig heeft.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Winnen van India zou uiteraard mentaal een boost geven, fysiek is het een slijtage slag. Om dan 48 uur daarna al tegen Australie te moeten spelen is niet mis...

 4. DolfJansen

  Zoals het er nu uitziet is het toernooi helaas al geslaagd met een bronzen plak. Er wordt hier veel gezeurd op Caldas en z'n keuzebeleid, maar ze moeten dus twee dagen na een hele zware wedstrijd tegen het gastland (die moeten ze dan wel winnen om het toernooi nog enige glans te geven) tegen de Aussies die nu vijf rust- en trainingsdagen hebben met een oefenwedstrijdje in de kwartfinale. Dan maakt het niet uit wie je mee hebt genomen want je bent simpelweg minder fit dan een hockeyend minimaal gelijkwaardige tegenstander. Hadden ze nou maar de 2-0 gemaakt tegen Duitsland, dan trof je ze pas in de finale (en zou je zilver hebben).

 5. robvisser

  Het is zeker niet ideaal, maar ze hebben zichzelf in deze positie gebracht. Ik denk dat het te kort door de bocht is om fitheid als oorzaak aan te wijzen mocht het verkeerd gaan. Het zou te doen moeten zijn, je hoeft niet lang meer te wachten tussendoor en misschien kom je dan ook wel beter in je ritme.

 6. DolfJansen

  We zullen zien. Ik denk dat het op zo'n korte herstelperiode wel degelijk een verschil maakt of je alles uit de kast moet halen of op 70% kan spelen, zeker als je bedenkt dat Australië over de breedte sowieso al fysiek sterker is dan wij.

  1. janine-bijlsma

   Aan de fitheid hoef je echt niet te twijfelen hoor... waar baseert iedereen op dat Aussies fysiek sterker zijn? Nederlandse mannen hebben al paar jaar meermaals per week krachttraining gedaan. Het gaat om functionele kracht, atleet zijn. Buiten de cornerpushers om is het totaal onnodig om enorme armen te hebben (ziet er vast heel sterk uit). Deze mannen maken optimaal gebruik van wisselschema’s waardoor ze gedurende het toernooi niet vermoeider raken. Sterker nog, Nederland blijft beter in het ritme.

 7. rudi wortmann

  Het duurt tot 48 uur voordat je CHO weer volledig 100% is. Dus de drie dagen is prima. we zijn het echter niet gewend. australe hoeft geen 3 wedstrijden te speken in 8 dagen . Zij spelen (qtr, half en finale) in 5 dagen. Als we gaan zeuren over die ene wedstrijd die Nederland extra moet spelen hadden we ‘gewoon’ tegen Duitsland moeten winnen. we zijn als land wel een beetje verwend en schreeuwen soms ook wel een beetje te hoog van de toren. Er zijn landen genoeg die het WK kunnen winnen, niet alleen Nederland. En kijk naar het verloop van de wedstrijden die Nederland heeft gespeeld. Tegen Duitsland hadden we prima kansen. Het enige is dat die niet zijn afgemaakt: Da’s sport mensen! En ik ben er ook over eens dat die ‘extra’ wedstrijd tegen Canada Nederland juist kan helpen in het (toernooi-) ritme te blijven.


Wat vind jij? Praat mee...