WK U21 – Dag 10: Duitsland en Argentinië in de finale

De finale van het WK onder 21 in Bhubaneswar gaat tussen Duitsland en Argentinië. De Duitsers waren vrijdag in de halve eindstrijd met 4-2 te sterk voor titelverdediger India. Argentinië had shoot-outs nodig om Frankrijk te verslaan, nadat het duel in de reguliere speeltijd in 0-0 was geëindigd.

Argentinië, dat in 2005 de wereldtitel veroverde, bereikte vrijdag voor de derde keer in de historie de finale. Nadat de Zuid-Amerikanen in de kwartfinales Jong Oranje pas vlak voor het einde van het vierde kwart op de knieën had gedwongen, moesten tegen de Fransen shoot-outs de beslissing brengen.

Doelman Nehuen Hernando groeide uit tot de grote held aan Argentijnse kant. Hij redde op de inzetten van Antonin Igau en Corentin Sellier. Nadat Franco Agostini Argentinië na de vierde beurt op matchpoint had gezet (3-1) raakte Lucas Montecot de paal, waarna Hernando de rebound tegenhield. De beslissing in het duel leidde tot een opstootje tussen spelers van beide landen, maar de ruzie kon snel worden gesust.

Argentinië viert feest na het behalen van de finale van het WK onder 21 jaar ten koste van Frankrijk in Bhubaneswar. Foto: FIH

Achtste finale voor Duitsland

In de finale treffen de Argentijnen recordkampioen Duitsland. De Duitsers maken zich op voor de achtste WK-finale in twaalf edities na de 4-2 overwinning op gastland India. Bij rust leidden de Duitsers al met 4-1.

Vlak voor het einde van het eerste kwart was Duitsland op voorsprong gekomen. Daarbij kreeg de ploeg de helpende hand van doelman Pashant Chauhan. Na de strafcornervariant raakte Chauhan na zijn redding het zicht op de bal kwijt, waarvan Erik Kleinlein profiteerde.

Ook de tweede Duitse treffer was gelukkig te noemen. De inzet van Phillip Holzmueller belandde via een Indiase stick met een boog over doelman in het doel. Op dat moment stond India ook met een man minder op het veld vanwege een groene kaart.

Duitsland bereikt de finale van het WK onder 21 in Bhubaneswar ten koste van titelverdediger en gastheer India. Foto: FIH

Vlak nadat India was ontsnapt aan een 3-0 achterstand viel de derde treffer alsnog. Hannes Müller kreeg net even genoeg ruimte om doeltreffend uit te halen met de backhand. India deed direct iets terug via Sudeep Chirmako, waarna Christopher Kutter met een benutte strafbal het duel voortijdig besliste. Na rust kwam Duitsland niet meer in de problemen. Luttele seconden voor het eindsignaal flatste Dhami Boby Singh de frustratie van het mislopen van de finale van zich af: 2-4.

Jong Oranje tegen België

Eerder op de dag spoelde Jong Oranje de kwartfinalekater weg met een 9-3 zege op Maleisië. Miles Bukkens en Luke Dommershuijzen scoorden elk drie doelpunten. Door de overwinning speelt Nederland komende zondag om 09.00 uur om de vijfde plaats tegen België. De WK-finalist van de vorige editie won na shoot-outs van Spanje, nadat het duel in 2-2 was geëindigd.

Vrijdag 3 december:
06.00 uur België* – Spanje 2-2 (5de – 8e plaats)
09.00 uur Maleisië – Nederland 3-9 (5de – 8e plaats)
12.00 uur Frankrijk – Argentinië* 0-0 (halve finale)
15.00 uur India – Duitsland 2-4 (halve finale)
* wint na shoot-outs

Zaterdag 4 december:
06.00 uur Strijd om plek 15/16: Verenigde Staten – Egypte
09.00 uur Strijd om plek 13/14: Canada – Chili
12.00 uur Strijd om plek 11/12: Pakistan – Polen
15.00 uur Strijd om plek 9/10: Zuid-Afrika – Zuid-Korea

Zondag 5 december:
06.00 uur Strijd om plek 7/8: Spanje – Maleisië
09.00 uur Strijd om plek 5/6: België – Nederland
12.00 uur Troostfinale: India – Frankrijk
15.00 uur Finale: Duitsland – Argentinië


Wat vind jij? Praat mee...