WK U21 – Dag 11: Egypte eindigt als laatste, Jong Oranje gaat voor plek vijf

Egypte is zaterdag als zestiende en laatste geëindigd op het WK onder 21 jaar in Bhubaneswar. Op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap in India werd er gespeeld om de plaatsen negen tot met zestien. Zuid-Afrika behaalde een negende plaats na een 4-0 zege op Zuid-Korea.

Egypte leek met een doelpunt in de openingsminuut tegen de Verenigde Staten op weg te zijn naar hun eerste zege op dit WK. Nadat de voorsprong nog voor rust werd verdubbeld, leken de Afrikanen op rozen te zitten. De ploeg van de Verenigde Staten rechtte echter de rug en repareerde de achterstand in het vierde kwart, waarna de Amerikanen in de shoot-outs drie keer scoorden en Egypte drie keer faalde.

Canada legde beslag op de dertiende plaats door Chili met 2-1 te verslaan. Pakistan rekende in de strijd om plek elf af met Polen. Het werd 5-0, mede dankzij twee doelpunten van Ali Rizwan uit een strafcorner. De corner was ook de sleutel voor de zege van Zuid-Afrika op Zuid-Korea. Met twee snoeiharde pushes zette Guy Morgan zijn ploeg op de goede weg richting een 4-0 overwinning.

Guy Morgan wordt geknuffeld na een van zijn twee treffers voor ZUid-Afrika tegen Zuid-Korea tijdens het WK onder 21 jaar in Bhubaneswar. Foto: FIH

Jong Oranje

Jong Oranje speelt morgen (zondag, red.) om 09.00 uur tegen België in de strijd om plaats vijf. Na het duel vind je op hockey.nl een wedstrijdverslag en spreken we de hoofdrolspelers. De afslag van de WK-finale tussen Argentinië en Duitsland is om 15.00 uur. Alle wedstrijden van morgen zijn live te volgen via Watch.Hockey.